Így válassz ülőhelyet a repülőgépen

Repülőjegy vásárlásnál mindig nagy dilemma, hogy hová foglaljunk. Melyek a legjobb helyek, hol vagyunk a legnagyobb biztonságban, honnan nyílik a legjobb a kilátás és melyek a legkényelmesebb helyek, ahol ki tudjuk nyújtani a lábunkat? Segítünk, hogy a lehető legjobb széket válaszd ki az utazásodhoz.

Nagyon nem mindegy, hová foglalunk ülőhelyet a repülőn - illusztrációForrás: ty_yang/Pixabay

Hol vannak a legkényelmesebb ülőhelyek a repülőn?

A kijárati sor melletti ülésekhez általában nagy lábtér tartozik, a vészkijárat eléréséhez szükséges hely miatt. Ezért a magas utasok mindig ezeket az üléseket próbálják elsőként elfoglalni. A kijárati sorban lévő ülések gyakran a válaszfal felé néznek, ami azt jelenti, hogy nincs előtted ülőhely, amely alatt tárolhatnád a táskádat. De ha nem gond, hogy a fejed feletti tárolóba kell tenned, akkor ez nem jelent különösebb problémát. Viszont ahhoz, hogy ott ülj, meg kell felelned néhány kritériumnak, például 15 évesnél idősebbnek kell lenned és semmi nem korlátozhat a szabad mozgásodban. 

Ahonnan a legszebb a kilátás

A legtöbben az ablak melletti helyeket szeretik, mert utazás közben, több ezer méteres magasságban  gyönyörködhetnek a tájban és olyan látkép tárul eléjük, amelyet máshonnan nem láthatnának. Ráadásul csak az egyik oldalunkon ül mellettünk valaki, és a fejünket is a falnak dönthetjük, hogy szundítsunk egyet. 

Ha sűrűn felállnál - folyosói ülés 

Ha többször szeretnéd kinyújtóztatni a lábaidat, sűrűbben mennél el mosdóba vagy csak sétálnál egy picit, a folyosói ülés a legjobb megoldás számodra. További előnye, hogy viszonylag hamar el tudod hagyni a repülőt, viszont a hátránya, hogy nem támaszthatod a fejed a falnak és ha a melletted ülők kimennének, fel kell állnod - írja a life.hu. 

 

Ezek is érdekelhetnek