Horrorbalesetben halt meg a világhírű szörfös, elképesztő, hogy milyen állat végzett vele

A 36 éves, olasz Giulia Manfrini világhírű szörfös és influenszer egy horrorbalesetben tragikus körülmények között életét vesztette az indonéziai Masokut-sziget partjainál, miután egy kardhal váratlanul kiugrott a vízből, és mellkason döfte.

Giulia Manfrini világhírű szörfös és influenszer egy tragikus horrorbalesetben hunyt elForrás: Giulia Manfrini

Horrorbalesetben halt meg a világhírű szörfös, egy kardhal végzett vele

A világhírű szörfös Giulia Manfrini egy horrorbalesetben hunyt el az indonéziai Masokut-sziget partjainál, ami népszerű szörfözési célpont a nyaralók körében, és lenyűgöző tájairól, valamint kihívást jelentő hullámairól ismert.

Helyi jelentések szerint egy kardhal váratlanul kiugrott a vízből, és szörfözés közben mellkason döfte Giuliát, akin közel 6 centiméter mély sebet ejtett. A szörföst egy közeli egészségügyi klinikára szállították, de a sérülései annyira súlyosak voltak, hogy röviddel a támadás után elhunyt.

A sokkoló incidens mélyen megrázta a szeretteit, valamint 28 ezres Instagram-táborát. A 36 éves lány, aki rendszeresen megosztotta sportkalandjait az interneten, egykori profi snowboardos volt, aki társalapítója volt az AWAVE Travelnek – egy olyan cégnek, amely az izgalomra vágyókat segítette, hogy nem mindennapi szörfös és snowboardos élményekre tegyenek szert a világ minden pontján.

A kardhalak rendszeresen kiugranak a vízből, ez okozta a világhírű szörfös halálát is - illusztrációForrás: Shutterstock/ AntoMes

A rajongók és szörföstársak megható tisztelgésekkel árasztották el a közösségi médiát, az egyik rajongó pedig így nyilatkozott: „Szörföltél az életben, és beutaztad a világot, azt csináltad, amit a legjobban szerettél. Élj úgy, hogy a legjobban élvezed az életet, és halj meg azzal, amit a legjobban szeretsz."

Giuliát úgy írták le, mint aki szenvedélyesen rajong a természetért és az extrém sportokért. Oktatói munkájával több sportrajongót is megihletett, bátorítva őket a szörfözés megtanulására, és olyan élményeket teremtett vállalkozása révén, amelyek lehetővé tették a tanítványai számára a komoly fejlődést.

Hirtelen halála rávilágított az extrém vízisportok kockázataira. Bár a kardhal támadása hihetetlenül ritka, a globális szörfközösség sokkot kapott Giulia elvesztése miatt. A sportoló állítólag félelem nélkül élte le életét a szörfözéssel járó kockázatok ellenére, és addig folytatta a szörfözés iránti szenvedélyét, amíg az tragikusan az életét követelte - írja a Mirror

Forrás: Shutterstock/Wirestock Creators
Kardhal
A kardhal szinte minden világtengerben előfordul, legjobban a melegebb, 18-22 fok körüli vizeket szereti. Termetes hal, a testhossza elérheti a 4 és fél métert. Ehhez hozzáadódik az akár 1,4 méteresre megnövő megnyúlt állkapcsa is, amelyről a nevét kapta. Gyorsan úszik, elérheti a 70km/órát is. A párban élő kardhalak főként kisebb halakra, puhatestűekre vadásznak, amelyeket megnyúlt állkapcsából fejlődött kardjával szúr át. Ritka esetekben még a ceteket és az embereket is megtámadja. Húsa ízletes, főként fiatal korában, Madeira és Szicília szigetein nemzeti étel.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek