67 napig sodródott a tengeren a férfi, a családtagjai mellette hunytak el

A mentőcsapatok Oroszországban kimentettek egy férfit, aki több mint két hónapja sodródott a tengeren egy felfújható csónakon, de a családtagjai, a testvére és az unokaöccse mellette hunytak el. Csodával határos módon élt túl a jéghideg, viharos tengeren.

67 napig sodródott a tengeren az orosz férfi, a családtagjai elhunytak mellette - illusztrációForrás: unsplash.com

67 napig sodródott a jeges és viharos tengeren a férfi, a családtagjai mellette hunytak el

Az oroszországi távol-keleti ügyészség szerint a férfit hétfőn mentették ki az Ohotszki-tengerből, miután egy halászhajó észrevette a Kamcsaka-félszigetnél – írja az Associated Press.

Az orosz sajtó a 46 éves Mihail Pichuginként azonosította a férfit, aki augusztus elején 49 éves testvérével és 15 éves unokaöccsével bálnaleső expedícióra indult. Az AP szerint a holttestüket a csónakban találták meg, amikor az Angel halászhajó megmentette Pichugint.

Sajtóértesülések szerint a három férfi augusztus elején az Ohotszki-tenger északnyugati partja melletti Santar-szigetekre utazott. Eltűntek, miután augusztus 9-én elindultak a Szahalin-szigetre a habarovszki Perovszkij-fokról. Megindult a mentés, de nem sikerült megtalálni őket.

Hajótörött a tengeren

Orosz sajtóértesülések szerint a három férfinak csak egy kis ételadagja és körülbelül 5,2 gallon vize volt, amikor a hajó motorja meghibásodott, és elsodródtak a tengeren.

A híradások szerint a halászhajó legénysége nem vette azonnal észre, hogy a radarjukon észlelhető csattanás egy csónak volt, ehelyett azt gondolták, hogy bója vagy szemétdarab lehet. Megdöbbentek, amikor reflektorfényüket használva egy csónakban éhező férfit találtak.

Pichugin állítólag mindössze 49 kilogrammot nyomott a mentés idején, mert a tengeren töltött idő alatt elveszítette a testsúlyának felét.

Nem árulta el azonnal, hogyan tudott életben maradni az Ohotszki-tengerben, Kelet-Ázsia leghidegebb, viharokról ismert tengerében, vagy hogyan halt meg a testvére és az unokaöccse. A Pichugint megmentő hajó legénysége a holttestüket a csónakhoz kötözve találta meg, nehogy a tenger elmossa őket - közölték híradások.

Amikor Pichugin csónakját megtalálták, körülbelül 11 tengeri mérföldnyire sodródott Kamcsatka partjától, körülbelül 540 tengeri mérföldre az Ohotszki-tenger túlsó partján található kiindulási ponttól.

Nincs már erőm- mondta Pichugin a mentőcsapatnak, miközben azon dolgoztak, hogy biztonságba vigyék.

Az ügyészek azt mondják, hogy vizsgálatot indítottak az incidens miatt, és vádat emeltek a biztonsági szabályok megsértése miatt, amelyek halálos kimenetelűek voltak.

Pichugint a magadani kórház sürgősségi osztályára szállították. Jurij Lednev főorvos az újságíróknak elmondta, hogy a férfi kiszáradástól és hipotermiától szenved, de az állapota stabil – írja a Foxnews.

Nézd meg az AP hírügynökség videóját a mentésről:

 

 

Ezek is érdekelhetnek