Milton hurrikán – Aligátorok támadnak az árvízből, óriási a vihar pusztítása

A rémisztő videókon látható, hogy micsoda pusztítást végzett az árvízzel és tornádókkal érkező Milton hurrikán Floridában. Ráadásul ha ez még nem lenne elég, aligátorok támadnak a térdig érő vízből.

A Milton hurrikánpusztítása nyomán aligátorok is támadják az embereketForrás: sjones68/Pixabay

A Milton hurrikán aligátorok tömkelegét is magával hozta a városokba

Egy floridai férfi közeli kapcsolatba került egy aligátorral, miközben az autójában ült szerda este, amikor a hüllő kiugrott a Milton hurrikán által keltett árvízből. A hajmeresztő videón a férfi kinéz az autó ablakán, amikor észreveszi, hogy egy nagy aligátor rágcsálja a gumiját. A férfi azonnal visszapattant az autójába. Az éjszakai sötétségben és a mély árvízben az aligátor alig látszott.

A szakértők rámutattak, hogy a csúcsragadozók, például az aligátorok jelentős veszélyt jelentenek az áradások során, amelyek nagy távolságokra sodorhatják őket, és akár közvetlenül valaki bejárati ajtajánál is lerakhatják őket. Ez a figyelmeztetés néhány órával azelőtt érkezett, hogy a Milton hurrikán elérte a partot, és a vadvilág szakértői figyelmeztették a lakosságot a veszélyekre.

Christopher Gillette, aki egy állatrezervátumot üzemeltet Putnam megyében, az Instagramon figyelmeztette a helyieket a kitelepített és veszélyes állatok lehetőségére, amelyek a vihar útjába kerülhetnek. Azt tanácsolta a követőinek, hogy legyenek óvatosak az állatokkal, akik szintén megküzdenek a súlyos természeti katasztrófa ellen.

„Sok megzavart állat lesz mozgásban, ők is megpróbálják túlélni a vihart" - tette közzé. Arra is emlékeztette az embereket, hogy az aligátorok különös veszélyt jelentenek, mivel képesek hosszú ideig, akár hat órán át visszatartani a lélegzetüket.

Pusztító árvizek és tornádók a Milton hurrikán miatt

A történelmi 3-as kategóriájú hurrikán pusztító áradásokat robbantott ki Florida-szerte, miközben a lakosok az életveszélyes, 120 mérföld/órás sebességű szelek támadásával küzdöttek az államban. A vihar szemből csapott le a Tampa-öbölre, és ez volt az évszázad vihara a térségben. Több mint kétmillió háztartást és vállalkozást hagyott áram nélkül.

St. Lucie megyében több mint 125 otthon és egy jelentős seriff létesítmény pusztult el.

A CNN riasztó felhívásában, mielőtt a Milton hurrikán földet ért, Tampa polgármestere, Jane Castor határozottan figyelmeztette a helyieket és ragaszkodott ahhoz, hogy be kell tartani a kötelező evakuálási utasításokat, és biztos halállal kell szembenézniük, ha úgy döntenek, hogy maradnak, mert házaikat „koporsókká alakítják".

Négy ember halt meg a viharban

A vihar legalább négy ember életét követelte St. Lucie megyében, majd csütörtökön a Bahamáktól északra indult tovább.

A Volusia megyei seriff megerősítette három ember halálát a környéken, míg a szentpétervári hatóságok további két halálos áldozatról számoltak be, amelyek a hurrikánhoz kapcsolódnak.
Sarasota, Fort Myers, Venice és más, az öböl partja mentén fekvő városok egyes részein veszélyes 10 méteres áradások voltak. A tornádók, amelyek a Miltonnak köszönhetően csaptak le, épületeket, autókat és fákat pusztítottak el – írja a Mirror.

 

 

Ezek is érdekelhetnek