Sosem tért vissza az álomnyaralásról a nő, aki cápatámadás áldozata lett

Sosem tért vissza az álomnyaralásról a 68 éves Colleen Monfore, aki eltűnt a régóta várt indonéziai nyaralása közben, miután hat barátjával búvárhajón tett kirándulást a Pulau Reong sziget körül. A gyanú szerint cápatámadás áldozata lett.

Az indonéziai álomnyaralásról sosem tért vissza az amerikai nő, aki cápatámadás áldozata lett - illusztrációForrás: Shutterstock/Willyam Bradberry

A 68 éves Colleen Monfore, az Egyesült Államok dél-dakotai lakosa, hat barátjával búvártúrán vett részt a Pulau Reong sziget körül, az ország délnyugati maluku regenciájának partjainál, amikor tragédia, cápatámadás történt.

Sajnálatos módon elragadták a heves áramlatok, és nem tudták visszarántani a biztonságot jelentő hajóra. Nyolcnapos mentőakció indult, de nem találták sehol. Egy szomszédos kelet-timori halász azonban október 6-án, vasárnap emberi maradványokat fedezett fel egy cápa gyomrában.

A halász leírta azt a nyugtalanító pillanatot, amikor egy holttestet talált. Azt mondta: „A cápát elkapták, de nem volt normális egészségügyi állapotban. Azt hittem, műanyagot vagy halászhálót nyelt le. Felvágták, hogy megtalálják a problémát, és egy nő maradványai voltak benne."

Muhammad Saleh Goro, az Alor-szigetek tengeri parkjának és a környező óceánnak a kezeléséért felelős regionális egység vezetője elmondta: „Egyeztettünk a dili-i Indonéz Nagykövetséggel, és a KBRI megerősítette, hogy egy nő holttestét egy cápában találták meg Kelet-Timorban. Most tovább vizsgáljuk az esetet, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az eltűnt személy maradványairól van szó.
Az áldozat által viselt búvárruhából azt gyanítják, hogy búvárról volt szó. A nyomozás eredményét hamarosan közzéteszik, miután több információ áll rendelkezésre."

Ipda Giovani BM Toffy, a délnyugat-malukui rendőrfőnök, ahol Colleen először tűnt el, elmondta, hogy a búvárcsoport idegenvezetője jelentette az eltűnését. „Az első kutatási erőfeszítést az áldozat barátai hajtották végre, mert ugyanazon a kiránduláson voltak a Banda-szigeteken. Egyeztettünk Nabar falu kormányával, hogy mozgósítsuk a lakosokat, hogy segítsenek átkutatni a Reong-szigetre néző partvidéket, és kutatásokat végezzenek a környéken.

Búvárparadicsom Indonéziában

Pulau Reong egy kis sziget Indonéziában, az Alor-szigetcsoportban, ami a kivételes búvárkodási helyszíneiről híres a régióban. A Pulau Reong körüli búvárkodás egyre népszerűbb a biológiai sokféleség, az egyedülálló merülőhelyek, az érintetlen korallok és a szomszédos Thaiföldhöz és a Fülöp-szigetekhez képest csendesebb környezet miatt - írja a Mirror. 

Vannak, akik önként merülnek a cápák közé:

 

 

Ezek is érdekelhetnek