Ez történt a turistával, aki fürdeni akart a forró gejzírben a Yellowstone Nemzeti Parkban

A Rangerek nem tudták visszaszerezni annak turistának a holttestét, aki a Yellowstone Nemzeti Parkban egy forró, savas gejzírben akart fürdeni. Colin Scott a vulkáni forrásairól híres amerikai nemzeti parkban keresett egy gejzírmedencét, de nem sejtette, hogy mi fog történni vele. 

A Yellowstone Nemzeti Parkban egy turistával borzasztó dolog történt a forró gejzírben - illusztrációForrás: Shutterstock/salilbhatt

A forró gejzírben, a Yellowstone Nemzeti Parkban történt a baleset a turistával

A Yellowstone Nemzeti Park az elképesztő természeti szépségeiről híres, ám nagyon veszélyes is, ha nem vigyázol. A terület a vulkáni medencéiről ismert, ahol a felszín alatti magma elég közel kerül ahhoz, hogy felmelegítse a vizet, a föld felszíne mélyéről átitassa sok veszélyes vegyszerrel.

A világ egyik legnagyobb magmakamrája valójában a park alatt található, és látványos földrajzi adottságokat eredményez.
És bár vannak vulkanikusan fűtött medencék, például Izlandon, ahol lehet úszni, és amelyek nem okoznak bajt. De a Yellowstone-ban ezt soha nem szabad megtenned.

Tragikus módon erre a 23 éves Colin későn jött rá, amikor elment megmártózni a Yellowstone egyik gejzírmedencéjében.

A 23 éves férfi talált egy helyet, ahol úgy gondolta, hogy egy pillanatra belemerül egy meleg forrásba, és gyorsan kiszáll. Sajnos miközben egy forrás vízhőmérsékletét ellenőrizte az ujjával, megcsúszott és beleesett. Nem tudott kiszállni, és a medencében halt meg.

Amikor a parkőrök megérkeztek, hogy kihozzák a holttestét, nem tudták azonnal kiemelni a vízből, és egy zivatar arra kényszerítette őket, hogy másnap menjenek érte.

Amikor a tisztviselők másnap visszatértek, semmit sem találtak Colinból a forró vízben, csak a pénztárcáját és a papucsát. Valószínű, hogy egy állat megtalálta és elvitte a holttestet, de a hatóságok szerint valami másról van szó.

A Grand prizma gejzírmedencében is történt már halálos balesetForrás: Mike Goad/Pixabay

Szóval szerintük mi történt a testtel?

A magyar származású Veress Lóránt helyettes őrnagy szerint halálos baleset történt, a jelentésében megjegyezte:Nagyon rövid időn belül jelentős feloldódás történt."A Yellowstone-i geotermikus medencék átlagos hőmérséklete körülbelül 93 C a felszínükön.
Ráadásul egyre melegebb lesz, ahogy lejjebb ereszkedsz a vízbe. Nem sok élőlény létezik, amely túlélhetne egy ilyen környezetben, de az egyik az egysejtű szervezetek egy csoportja, az archaea.
Tehát, hacsak nem ez a fajta mikroszkopikus életforma vagy, ne akarj megmártózni a gejzírmedencében.

Az Outforia szerint 2010 óta mintegy 52 ember halt meg Yellowstone-ban, bár ez jóval kevesebb a tennessee-i Great Smoky Mountains-hoz képest, ahol 92-en hunytak el – írja az Unilad.

Az alábbi videóban a Yellowstone leghíresebb látványosságát nézheted meg:

 

 

Ezek is érdekelhetnek