Élete kalandjára készült a férfi Afrikában, de majdnem belehalt a vízilótámadásba

Élete kalandjára készült a férfi Afrikában, de majdnem belehalt a vízilótámadásba, miután a zambiai nyaralás majdnem tragédiával végződött, amikor egy víziló feldöntött pár kenut, és a vízbe lökte az utasait. Az állat a mélybe rántotta a 63 éves Roland Cherryt, mielőtt a levegőbe dobta volna, súlyos sérülést okozva a férfinek.

Élete kalandjára készült az angol nyugdíjas férfi Afrikában, de majdnem belehalt a vízilótámadásba - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Roger de la Harpe

Élete kalandjára készült a férfi Afrikában, de majdnem belehalt a vízilótámadásba

Roland és felesége, Shirley az angliai Warwickshire-ből indultak útra, a férfi élete kalandjára készült Afrikában. Már az út harmadik hetében jártak, amikor a Kafue folyón katasztrófába, egy vízilótámadásba torkollt a nyaralás.

„Egy helyi kórház gyors reagálása mentette meg az életem" – mondta Cherry, aki súlyos láb-, has- és vállsérüléseket szenvedett. Azt mondta, nem gyűlöli a vízilovakat, mivel „tudatában voltam, hogy a területükön vagyunk." Júniusban kalandnak indult a pár vadon élő állatokkal történő találkozása, de végül a férfi egy víziló állkapcsai között kötött ki.

A támadás a Cherries tábor közelében történt az utazás egyik szakaszában, amely egy szervezett kenu szafari volt. „Amikor a víziló először nekiment a kenunak, hatalmas volt az ütközés, hasonló egy autóbalesethez" - mondta Cherry, aki egy tapasztalt kenus. A vízi jármű „felemelkedett a levegőben", és a férfit a vízbe dobta.

„Emlékszem, amikor feljöttem a felszínre, éreztem, hogy a vállam elég súlyosan megsérült, ezért nem tudtam úszni. Az utasítás az volt, hogy ússzak nyugodtan, de képtelen voltam rá, megpróbáltam egy kézzel, aminek tudtam, hogy nem lesz jó vége. Igazam lett, a víziló rám támadt és a folyó fenekére vonszolt" – emlékszik vissza a férfi. Akkor arra gondoltam, "ó, nem, micsoda út... nem vagyok kész a halálra", és azt hittem, vége, mert senki sem éli túl a vízilótámadásokat."

„Az útitársaimtól tudjuk, hogy újra megragadt, és a levegőbe dobott, mint egy rongybabát, de a part felé, amely áldás volt" - mondta Cherry a BBC-nek.

"Emlékszem, lenéztem a lábamra, és arra gondoltam, hogy "ez nem jó". Húsdarabkák lógtak ki a szakadt rövidnadrágomból, és vér volt a hasamon. A szemtanúk szerint a víziló pofájában voltam, de ennek soha nem voltam tudatában". Emlékszem a feleségem hangjára, majd kivonszoltak, mielőtt motorcsónakra ültettek és visszavittek a táborba.

Cherry hasán egy 25 centiméteres seb keletkezett, valamint combsérülést szenvedett, és kiugrott a válla. A dél-afrikai johannesburgi kórház személyzete azt mondta neki, hogy ha a sebek valamivel mélyebbek lettek volna, nem élte volna túl.
Az ápolók azt is elmondták neki, hogy még soha nem találkoztak vízilótámadás túlélőjével, mivel a legtöbb végzetes.

Cherry elmondta, hogy több mint két hét alatt hét műtéten esett át, de úgy érezte, hogy a támadás helyszínéhez közeli Mtendere Mission Hospital által végzett gyors kezelés mentette meg az életét.
Most a Just Giving oldalon keresztül gyűjt pénzt a kórháznak.
„Örökké az adósuk vagyok, ezért gyűjtök pénzt, hogy valamit vissza tudja adni nekik, hiszen kaptam tőlük egy második esélyt az életre."

Itt még minden rendben volt a zambiai nyaralásonForrás: Roland Cherry

Nem ő az egyetlen túlélője egy vízilótámadásnak

Három nappal ezelőtt adtunk hírt róla, hogy egy idegenvezető, Paul Templer egy zimbabwei kenutúrán szenvedett súlyos sérüléseket egy vízilótámadás során. Majdnem elvesztette a karját, az egyik kollégája pedig az életével fizetett.

Szerencsére a Fővárosi Állat- és Növénykert vízilova, Tücsök jóval szelídebb, nézd meg, hogyan köszöntötték a gondozói a születésnapján:

 

 

Ezek is érdekelhetnek