Cápatámadásban meghalt egy nő a Kanári-szigeteken

A 30 éves német állampolgárságú nőnek a lábát harapta le a cápa a Kanári-szigeteken, miközben egy katamaránon utazott a nemzetközi vizeken. A cápatámadásban végül meghalt a nő a mentőhelikopterben.

Cápatámadásban meghalt egy nő a Kanári-szigeteken - illusztrációForrás: Shutterstock/ Jayaprasanna T.L

Cápatámadásban meghalt egy nő a Kanári-szigeteken

A 30 éves német nő a spanyol légierő helikopterében elvesztette az életéért folytatott küzdelmet, miközben egy kanári-szigeteki kórházba szállították, így hosszú idő után ő az első ember, aki cápatámadásban halt meg.

Hivatalosan halottnak nyilvánították, miután tegnap este megérkezett a Kanári-szigetek fővárosában, Las Palmasban található Doctor Negrin kórházba. Egy cápa leharapta a lábát, amikor egy katamaránon tartózkodott a nemzetközi vizeken, a Kanári-szigetek repülőterétől 278 mérföldre délnyugatra.

A katamarán, amelynek a legénysége tagja volt, a brit zászló alatt közlekedő Dalliance Chichester nevet kapta, amely szeptember 14-én hagyta el a spanyol nyaralószigetet.

A spanyol parti őrség állítólag értesítette marokkói kollégáit, valamint a brit parti őrséget a katamarán származása miatt. Helyi jelentések szerint azonban a marokkói hatóságok megtagadták, hogy a sérült nőt Rabatba szállítsák sürgősségi orvosi ellátásra.

A meg nem nevezett nőt tegnap nem sokkal 23 óra után nyilvánították halottnak, miután a spanyol katonai helikopterben megállt a szíve. A cápatámadásról úgy tudni, hogy aznap délután 4 óra körül történt.

Spanyolország strandjainál az utóbbi időben cápák jelentek meg - illusztrációForrás: Shutterstock/Carlos Grillo

Cápák Spanyolország tengerpartjainál

Júniusban a cápák észlelése miatt több spanyol üdülőhelyet is bezártak, az egyiket pedig néhány órával azután kellett bezárni, hogy a helyi hatóságok zöld utat adtak a turistáknak. A vízimentők kiutasították a fürdőzőket a vízből a Kanári-szigetek keleti partján lévő Melenara strandon, miután egy rendőrségi drón egy pörölycápát észlelt a parton.

A szomszédos Salinetas strand is hamarosan bezárt, a Playa de San Agustín pedig csak két órával később, amikor egy turista lefotózta a vízből kiálló cápauszonyt, ezért a vízimentők vörös zászlót tűztek ki a helyszínen. Az egyik cápa megjelenését állítólag egy turista vette észre a Balcon de San Augustin nevű, tengerre néző étterem közelében. A Vöröskereszt tisztviselői később megerősítették, hogy ők is látták – írja a Mirror.

Ha nem hiszed, hogy vannak cápák a Földközi-tengerben, nézd meg az alábbi videót:

 

Ezek is érdekelhetnek