Veszélyes kígyókat és krokodilokat mosott be az árvíz a városba

Az észak-nigériai gátból kiömlő árvíz elnyelte a nigériai Borno államban található állatkertet és élő, veszélyes kígyókat és krokodilokat mosott be a városba. A régió az elmúlt évek legrosszabb áradásaival küzd.

Veszélyes kígyókat és krokodilokat mosott be az árvíz a városba - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Naypong Studio

Veszélyes kígyókat és krokodilokat mosott be az árvíz a városba, gőzerővel keresik őket

Az északkeleti Borno államban – a régió egyik áradása által leginkább sújtott területen – egy állami kézben lévő állatkert tisztviselői kedden azt mondták, hogy az árvíz a létesítményben élő állatok több mint 80%-át megölte, miközben élő, veszélyes kígyókat és krokodilokat mosott be a városba.

Manzo Ezekiel, a nigériai katasztrófavédelmi ügynökség, a NEMA szóvivője a CNN-nek szerdán elmondta, hogy komoly erőfeszítéseket tesznek az állatok befogására.
„Az állatkert vezetői nem pihennek. Minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy meggyógyítsák azokat az állatokat, amelyek túlélték az árvizet, és befogják azokat a kígyókat és krokodilokat, amelyek veszélyt jelentenek az emberekre."

Maiduguri több része továbbra is víz alatt van, miután a várostól 20 kilométerre délkeletre fekvő Alau-gát túlcsordult a hétvégén. A hatóságok nem erősítették meg, hogy az esemény emberéleteket követelt volna, de az elmúlt hetekben több mint 200 ember halt meg más áradásokban országszerte.Az ENSZ becslései szerint körülbelül 280 000 ember érintett Maiduguriban, és körülbelül 200 000 embert költöztettek el a városból.

Maiduguri víz alá kerültForrás: AFP/Audu Marte

Nigériában a hetek óta tartó áradások 229 halálos áldozatot követeltek, és több mint 386 000 ember kényszerült elhagyni otthonát. Az adatok szerint Észak-Nigériát sújtották leginkább az árvizek.

Az éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi testület előrejelzései szerint a szélsőséges esőzések gyakorisága és intenzitása várhatóan megnövekszik szinte egész Afrikában, beleértve Nigériát is, mivel az ember okozta éghajlatváltozás felmelegíti a bolygót.

Nézd meg a riportot az árvíz sújtotta városról:

 

 

Ezek is érdekelhetnek