Tragédia az óceánjáró hajón - A halálba zuhant egy 12 éves kisfiú

A Royal Caribbean cég Harmony of the Seas nevű óceánjáró hajójának utasai elborzadva nézték, ahogy a halálba zuhant egy 12 éves kisfiú a hajó 14. emeletének korlátjáról, a hajóút utolsó éjszakáján.

Tragédia az óceánjáró hajón - A halálba zuhant egy 12 éves kisfiú - illusztrációForrás: Facebook/Royal Caribbean

A gyermek feltehetően a fedélzeten szerzett új barátaival játszott, amikor átbukott a Harmony of the Seas korlátján. A szemtanúk szerint a 14. emeleti fedélzeten lévő családi kabinjából a hajó belső Central Park nevű területére esett, amely a 8. fedélzeten található bárok, éttermek és pubok sorának ad otthont.

A személyzet megpróbálta újraéleszteni a kisfiút, de meghalt, mielőtt a hajó vasárnap kikötött volna a texasi Galvestonban. Úgy tudni, hogy a fiú a családjával volt a hajóúton, ahol a születésnapját ünnepelte. A Galvestonból induló következő hajóútra várakozó utasoknak azt mondták, hogy a hajó azért késik, mivel a rendőrség megkezde a baleset kivizsgálását.

A Royal Caribbean hajótársaság megerősítette, hogy egy utas meghalt, de további részleteket nem közölt az érintett családról. A hajó 5479 utast képes befogadni, akik 16 fedélzeten élvezhetik a luxust, például a vízicsúszdákat, a kötélpályákat, az éttermeket és a robotbárt - írja a Mirror

Tragikus halálesetek a nyaraláson

Sajnos nem ez az első tragédia, amiről beszámoltunk. Júliusban szörnyethalt egy 12 éves ír kislány, miután lezuhant egy szálloda hetedik emeleti erkélyéről a spanyolországi Mallorca szigetén. A gyermek szülei aludtak, amikor a lány kiment a teraszra, ahonnan reggel fél hét körül a halálba zuhant.

Augusztus végén egy dániai strandon egy 9 és egy 12 éves német kisgyermek halt meg egy sajnálatos balesetben. A homokban egy barlangot építettek, ami végül rájuk omlott.

Augusztus közepén pedig egy magyar család Norvégiában nyaralt, amikor a 13 éves fiú fotózás közben a Bondhuselva folyóba zuhant és vízbe fulladt. A gyerek egy fotót akart készíteni a szép norvég tájról, ezért kilépett az ösvény és a folyó közötti sziklára, ahol megcsúszott és a vízbe esett. A gyors sodrású Bondhuselva folyó azonnal magával sodorta.

Szintén augusztusban történt, hogy a 43 éves Debora Mothe állítólag megcsúszott amikor szelfizni akart, a brazíliai Campos dos Goytacazes vízesésénél. Az unokaöccse is a halálba zuhant, amikor megpróbálta megmenteni. Debora Mothe elveszítette az egyensúlyát szelfikészítés közben a hatalmas vízesésnél augusztus 18-án. Az unokaöccse, Romulo Cordeiro is meghalt, amikor megpróbálta megmenteni a Campos dos Goytacazes vízesésnél, Rio de Janeiro északi részén. A család azt mondta a helyi médiának, hogy Debora megcsúszott, amikor szelfit akart készíteni. A mentők csak 30 órás keresés után találták meg a holttestüket.

Az alábbi videóban bemutatják, mennyi mindennel várja a vendégeket a Royal Caribbean cég az óceánjáró hajóin:

 

 

Ezek is érdekelhetnek