Megfulladt egy férfi a Balatonban

Újabb szomorú eset történt a magyar tengernél: megfulladt egy férfi a Balatonban. Idén ő a 10. áldozat.

Megfulladt egy férfi a Balatonban - illusztrációForrás: Kővári Zsolt Facebook oldala

Csütörtök délelőtt a Révfülöp melletti pálkövei strandon rendőrök jelentek meg, miután egy holttestet emeltek ki a Balatonból. Az esetet közigazgatási eljárás keretein belül vizsgálják.

Nem ez az első ilyen eset idén nyáron a településen. Júliusban a Révfülöpön állomásozó Alfa sürgősségi mentőhajó és vízimentő-személyzet segítségét kérte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a kutatást a Császtai strand mély vizes területén kezdték. Akkor az éjszakai hullámzás és a közel 29 fokos víz nagyon megnehezítette a kutatók munkáját. Végül megtalálták az eltűnt férfi holttestét – írja a Magyar Nemzet.

Idén is többen megfulladtak a Balatonban

Mi is beszámoltunk róla múlt héten, hogy két idős ember is belefulladt a Balatonba: egy idős asszony testét találták meg Balatonkenesénél, több napos keresés után pedig egy idős férfi holtteste került elő Zamárdinál.

Július 12-én egy férfi Fonyódnál, az 50 centiméteres vízben vesztette életét és hiába érkezett mentőhelikopter, így sem tudták visszahozni az életbe.

Június végén Szigligetnél egy középkorú férfi fulladt a Balatonba, miközben a matracon besodródott feleségét próbálta meg kimenteni.

Június 15-én pedig egy külföldi fiatalt nyeltek el örökre a hullámok. Július közepén pedig egy idős hölgy a lánya és a férje szeme láttára fulladt a Balatonba.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE (VMSZ) civil szervezet azt tanácsolja, hogy mindenki a saját és a környezetükben tartózkodók biztonságára ügyelve strandoljon. Azt javasolják, hogy aki a Balatonon strandol, töltse le a BalatonHelp alkalmazásukat, melyen keresztül a leggyorsabban tudják riasztani őket.

A Balaton szerencsére viszonylag ritkán tragédiák színhelye, hanem szép emlékek gyűjtőhelye. Nézd meg a legszebb tájait:

 

 

Ezek is érdekelhetnek