Utazás Bécsbe – Fontold meg, annyira veszélyes a város, hogy a hadsereget is bevethetik

Utazás Bécsbe? Jól fontold meg, annyira veszélyes a város, hogy a hadsereget is bevethetik. Egyre több a késelés és a lövöldözés Ausztria fővárosában. Ezért az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) bécsi elnöke, Dominik Nepp szerint az osztrák Szövetségi Hadseregnek kell rendet tennie Bécs utcáin.

Utazás Bécsbe – Fontold meg, annyira veszélyes a város, hogy a hadsereget is bevethetik - illusztrációForrás: Shutterstock/ Mistervlad

Utazás Bécsbe - Megfontolandó, veszélyes lett a város

A politikus egy hétfői televíziós interjúban elmondta, hogy az állam képtelen megfékezni a migránsok által elkövetett, egyre szaporodó bűncselekményeket.

A közelmúltban elkövetett csoportos bűncselekmények megmutatták, hogy a biztonság és a közrend már nem garantált Bécsben. Ahogy a fegyveres erők meg tudják védeni a nagykövetségeket, úgy az átlagembereket is meg kell tudni védeniük"– mondta a „Vienna Today" című műsorban.

A FPÖ bécsi elnöke szerint a fegyvereseket olyan migrációs gócpontokra kellene telepíteni, ahol az elmúlt időszakban kiemelkedően megnőtt az életellenes és köztörvényes bűncselekmények száma. Példaként említette Bécs híres-hírhedt bevándorlónegyedét, Favoritent, a belvárosi Reumannplatz metróállomást, a Praterstern és a Handelskai vasútállomásokat, valamint a U6-os metró teljes szakaszát.

A politikus szerint csak idő kérdése a fegyveresek bevetése, ezért jobb minél előbb megtenni.

Bécsbe utazni már nem biztonságos

Bécs bevándorlók lakta kerületeiben ugrásszerűen megnőtt a bejelentett bűncselekmények száma. A legfrissebb rendőrségi statisztikák szerint az osztrák fővárosban naponta átlagosan 460 bűncselekményt követnek el, és a gyanúsítottak körülbelül 52 százaléka migrációs hátterű. A közbiztonsága romlása miatt a kormány a büntethetőség korhatárának 12 évre csökkentését tervezi.

A hadsereg közterületeken történő bevetése egyébként egyáltalán nem példa nélküli Európában. Az év elején Svédországban vezényelték utcákra a fegyveres erőket a példátlan bűnözési hullám megfékezése érdekében – írja a Ripost.

Az alábbi videóban Bécs iszlamizálódásáról láthatsz képsorokat:

 

 

Ezek is érdekelhetnek