Jetskit vezetett egy hétéves kisfiú a Dunán

A rendőrség közleménye szerint idén is sok kirívó eset történt a vízi közlekedésben, de a legmegdöbbentőbb az volt, amikor jetskit vezetett egy hétéves kisfiú a Dunán. Az apja ellen eljárást indítottak.

Jetskit vezetett egy hétéves kisfiú a Dunán - illusztrációForrás: Shutterstock/ vladee

Jetskit vezetett egy kisfiú

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság augusztus 31-én 6 órától szeptember 1-jén 6 óráig fokozottan ellenőrizte a Duna magyarországi szakaszát.
A Dunakanyarban egy hétéves gyermek által vezetett jetskire figyeltek fel a vízirendészek. Apja a közelben volt egy motorcsónakon, de így sem engedhette volna át a járművezetést, ezért büntetőeljárás indult ellene – olvasható a police.hu oldalán.

A vízirendészek egy nap alatt öt emberrel szemben intézkedtek, akik ittas állapotban vezettek motorcsónakot, csónakot vagy kenut. Egy kisgéphajó vezetője evezővel integetve kért segítséget a rendőröktől, mert leállt a járműve motorja. A vízirendészek biztonságba vontatták, majd kiderült, hogy a hajó műszaki érvényessége évekkel ezelőtt lejárt, ezért szabálysértési feljelentést tettek. Egy külföldi hajóskapitány rosszul lett, hozzá mentőt hívtak.

A vízen is komoly gondot okoz az ittas állapot, Verőcénél is tragédia lett belőle

Idén nagy port vert fel a Verőcénél történt hajótragédia, melynek következtében két ember életét vesztette. Egy motorcsónak nekiütközött egy dunai szállodahajónak. A vizsgálat során kiderült, hogy a motorcsónakot vezető férfi ittas állapotban volt és felelőtlen viselkedésével ő okozta a balesetet.

Nézd meg a Kékfény riportját, amelyben rekonstruálják a balesetet:

 

 

Ezek is érdekelhetnek