Tragédia: Fiatal férfi fulladt meg a szabadstrandon

Szombaton egy fiatal férfi fulladt meg a szabadstrandon, Szarvason.

Tragédia: Fiatal férfi fulladt meg a szabadstrandon - illusztrációForrás: Shutterstock/Anton Vierietin

A Beol információi szerint a huszonéves férfi holttestére egy úszó bukkant rá, ő vette észre a vízben. A lap nem hivatalosan úgy tudja, hogy öngyilkosság történhetett. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén elmondták, hogy a rendőrség vizsgálja az esetet, idegenkezűség gyanúja nem merült fel.

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresd fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

A Balaton idén 9 áldozatot szedett

Múlt héten két idős ember is belefulladt a Balatonba. Kedden egy idős asszony testét találták meg Balatonkenesénél, szerdán pedig több napos keresés után egy idős férfi holtteste került elő Zamárdinál. 

Mi is beszámoltunk a szomorú hírről, miszerint július 12-én egy férfi Fonyódnál, az 50 centiméteres vízben vesztette életét és hiába érkezett mentőhelikopter, így sem tudták visszahozni az életbe.

Június végén Szigligetnél egy középkorú férfi fulladt a Balatonba, miközben a matracon besodródott feleségét próbálta meg kimenteni.

Június 15-én pedig egy külföldi fiatalt nyeltek el örökre a hullámok. Július közepén pedig egy idős hölgy a lánya és a férje szeme láttára fulladt a Balatonba.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE (VMSZ) civil szervezet azt tanácsolja, hogy mindenki a saját és a környezetükben tartózkodók biztonságára ügyelve strandoljon. Azt javasolják, hogy aki a Balatonon strandol, töltse le a BalatonHelp alkalmazásukat, melyen keresztül a leggyorsabban tudják riasztani őket.

Az ország második legnagyobb tavába, a Velencei-tóba szerencsére idén senki nem fulladt bele.

Fedezd fel a Velencei-tó csodáit madártávlatból az alábbi videóban:

 

 

Ezek is érdekelhetnek