Tragédia a strandon: Két kisgyermek halt meg, az általuk ásott homokbarlangban

Egy dániai strandon egy 9 és egy 12 éves német kisgyermek halt meg egy sajnálatos balesetben. A homokban egy barlangot építettek, ami végül rájuk omlott.

Tragédia a strandon: Két kisgyermek halt meg, az általuk ásott homokbarlangban - illusztrációForrás: Shutterstock/ KaMay

A baleset még vasárnap történt az északi fekvésű Norre Vorupor településen. A homoktömeg által elsodort két gyerek után mintegy 40 percen át kutattak. Helikopterrel válságos állapotban szállították őket kórházba, kedd este azonban mindketten elhunytak - ismertette a dán rendőrség.

A hatóságok továbbra is abból indulnak ki, hogy tragikus baleset történt. A két fiú az eddigi értesülések szerint a strandon játszott egy kis barlangot ásva a dűnékben, ami feltehetően kiváltotta a földcsuszamlást. A rendőrség szerint az utóbbi idők esőzései is közrejátszhattak a szerencsétlenségben. Szüleik a helyszínen voltak, amikor a tragédia történt - írja az MTI. 

Tragédia a családi nyaraláson

Sajnos a családi nyaralások nem mindig érnek véget szépen, némely esetben tragédiába torkollik. Nemrég írtunk róla, hogy egy magyar család Norvégiában nyaralt, amikor a 13 éves fiú fotózás közben a Bondhuselva folyóba zuhant és vízbe fulladt. A szüleit sokkos állapotban szállították kórházba.

Júliusban pedig szörnyethalt egy 12 éves ír kislány, miután lezuhant egy szálloda hetedik emeleti erkélyéről a spanyolországi Mallorca szigetén. A gyermek szülei aludtak, amikor a lány kiment a teraszra, ahonnan reggel fél hét körül a halálba zuhant.

 Dánia nem véletlenül felkapott hely az európai turisták között. Az alábbi videóból kiderül, hogy miért:

 

 

Ezek is érdekelhetnek