Káosz a Keleti Pályaudvaron, nem indulnak a vonatok

Vasárnap este a Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis InterCity 5 kocsija kisiklott a Keleti Pályaudvar közelében, ezért jelentős fennakadásokat okoz a közlekedésben. A MÁVINFORM közleménye szerint még mindig tart a műszaki mentés a baleset helyszínén, ezért még mindig nem indulnak a vonatok a Keletiből.

Káosz a Keleti Pályaudvaron, nem indulnak a vonatokForrás: István Horváth

A szakemberek folyamatosan végzik a kisiklott kocsik visszaemelését, hogy mielőbb megindulhasson a vonatforgalom. A Keleti Pályaudvar – bizonytalan ideig – nem indít és nem fogad vonatokat, az érintett vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak. Hosszabb eljutási időre kell számítani. Pótlóbuszok közlekednek a Keleti pályaudvar (Kerepesi úti buszvégállomás) - Kőbánya felső (Albertirsai út) - Rákos vasútállomás szakaszon. A buszok folyamatosan indulnak – írják a közleményben.

Sok utas fel van háborodva, hogy tegnap este óta még mindig nem tudták helyreállítani a problémát. A járatokat törölték vagy másik budapesti pályaudvarokra terelték át a forgalmat. Az utasokat jelenleg pótlóbusszal szállítják át azokra a pályaudvarokra, vagy állomásokra, ahonnan tudják folytatni az útjukat. A már megváltott menetjegyek érvényesek, nem kell újat vásárolni – írja a Metropol.

 

 

Ezek is érdekelhetnek