Halálos késes támadás történt Németországban egy fesztiválon

Hajtóvadászat indult, hogy megtalálják a terroristát, aki halálra késelt három embert és öt másikat súlyosan megsebesített egy iszonyatos késes támadásban Németországban, egy fesztiválon. Egy nő és két férfi meghalt, nyolc másik pedig megsebesült, közülük öten súlyosan a "brutális és értelmetlen" támadásban péntek este Solingenben.

Halálos késes támadás történt Németországban egy fesztiválonForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Gianni Gattus

A jelenleg szökésben lévő támadó véletlenszerűen leszúrta a Fronhof központi téren bulizó fesztiválozókat, ahol 21:45 körül élő zenekarok játszottak. A rendőrségnek egyelőre nagyon kevés információja van a gyanúsítottról, de úgy vélik, hogy a késelést egy magányos támadó követte el.

Az általában csendes Fronhof központi tér zsúfolásig megtelt tegnap este Solingen háromnapos Sokszínűség Fesztiváljára. A vidám hangulat azonban gyorsan rémületté változott, amikor a színpad közelében összegyűltek felhördültek, amikor egy férfi véletlenszerűen késsel kezdte nyakon szúrni a résztvevőket.

Egy szemtanú azt mondta a helyi médiának, hogy Suzan Köcher énekesnő szettje közben látta, hogy egy személy „egy méterrel arrébb elesik". Lars Breitzke azt hitte, hogy csak részegek voltak, de - az énekes döbbenetét látva - megfordult, és több embert látott a padlón "vértócsákban".

A Bild szerint a rendőrség terrortámadásnak minősíti az esetet. A helyszínre Németország fegyveres különleges rendőreit vezényelték ki. Alexander Kresta rendőrségi szóvivő elmondta: „Szeretnénk pontos leírást kapni az elkövetőről. Ez nehéz, mert jelenleg a szemtanúk sokkos állapotban vannak, vagy nem tudnak beszélni. Feltételezéseink szerint egyetlen elkövetőről van szó. De, hogy még mindig szökésben van, és további áldozatokat keres? Ez mind csak spekuláció lenne. De persze nem állíthatom száz százalékos bizonyossággal, hogy ez az ember nem jelent további veszélyt. Ezért mindenkit óvatosságra intünk."

A rendőrség kutat a terrorista utánForrás: Anadolu via AFP/Hesham Elsherif

Úgy tudni, az útkereszteződéseket lezárták, és arra kérik a lakosságot, hogy maradjanak otthonaikban. A helyszínről készült fotókon látható, hogy fegyveres rendőrök járőröznek az utcákon.

Tim Kurzbach polgármester a közösségi médiában így nyilatkozott: „Ezen az estén mindannyian sokkban, rémületben és nagy szomorúságban vagyunk Solingenben. Mindannyian együtt akartuk ünnepelni városunk évfordulóját, és most halottakat és sérülteket kell gyászolnunk.

Nem ez volt idén az első halálos késes támadás Németországban

Az elmúlt 12 hónapban több késes támadás történt Németországban. Egy rendőr meghalt, öt ember pedig megsebesült egy szélsőjobboldali tüntetésen május végén Mannheim városában egy késes támadásban - írja a Dailymail. 

Nézd meg az Euronews helyi riportját:

 

 

Ezek is érdekelhetnek