Repülőgép-szerencsétlenség: Lezuhant egy repülőgép Thaiföld fővárosának közelében

Egy 9 embert szállító repülőgép zuhant le csütörtökön a Thaiföld fővárosának, közelében. A hatóságok kiterjedt keresési műveletet indítottak, amelynek során a kutatócsoport késő éjszakáig sárban gázolt. A Cessna Caravan C208B típusú turbólégcsavaros repülőgép fedélzetén tartózkodó két thaiföldi pilóta, valamint öt kínai és két thaiföldi utas feltehetően életét vesztette a repülőgép-szerencsétlenségben.

Repülőgép-szerencsétlenség: Egy 9 embert szállító repülőgép zuhant le egy erdőben Thaiföld fővárosának közelében - illusztrációForrás: Shutterstock/ Robin Guess

A kisrepülőgép helyi idő szerint 14 óra 46 perckor indult Bangkok fő nemzetközi repülőteréről, a keleti Trat tartomány egyik repülőterére. A járat körülbelül 10 perccel a repülés megkezdése után elvesztette a kapcsolatot a légi irányítással - közölte a thai kormány.

Chachoengsao Bang Pakong kerületének lakói elmondták, hogy látták, amint a repülőgép lezuhant az égből, és a becsapódáskor „hangosan felrobbant", a törmelék pedig megrongálta a közeli házakat.

„A házam előtt ültem. A repülőgép hangos motorhanggal repült el a házam felett. Másodpercekkel ezután hangos csattanással lezuhant" - mesélte egy lakos.

A Soneva Kiri, a Koh Kood szigetén található luxusüdülőhely a CNN-nek adott nyilatkozatában megerősítette, hogy a két thaiföldi utas náluk dolgozott. Az üdülő vendégei általában magánrepülővel érkeznek a közeli repülőtérre, majd motorcsónakkal jutnak el a szigetre. Az üdülőhely közölte, hogy teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal a nyomozás során.

A repülőgép-szerencsétlenség oka egyelőre tisztázatlan

A repülőgép darabjait szétszóródva találták meg a sárban, valamint közel 70 testrészt, amelyeket a rendőrség kórházba küldött azonosításra - közölte a tartományi hivatal.

A keresés azonban logisztikai nehézségek miatt több órát késett. A baleset egy mangroveerdőben történt, ahol a talaj nedves volt a közeli folyóból kiömlő víz miatt.

A hivatal által közzétett fotókon és videókon a mentők és a mentőszolgálat munkatársainak nagy tömege látható a repülőgép-szerencsétlenség helyszínén, akik fejlámpát viselnek az éjszaka beálltával, és a roncsok - köztük bőröndök és nyitott táskák - között kutatnak. Thaiföldön nagy méretű kotrógépek ásták át a sarat és a mangrovefákat, egyesek térdig érő tócsákban álltak, hogy kihalásszák a törmeléket.

A folyó árhulláma még nagyobb kihívást jelentett a keresésben, a mentőcsapatoknak ki kellett szivattyúzniuk a vizet, és gátakat kellett építeniük, hogy megakadályozzák a további víz beáramlását - közölte a tartományi hivatal. A keresést hajnali 2 órakor szüneteltették, majd péntek reggel folytatták.

A hatóságok elemezni fogják a repülőgép roncsait, hogy megállapítsák a baleset okát, ugyanis a gépen nem volt feketedoboz.

Nézd meg a thaiföldi repülőgép-szerencsétlenségről készült fotókat:

 

 

Ezek is érdekelhetnek