Krokodiltámadás Indonéziában: Emberi testrészek kerültek elő a krokodil gyomrából

Újabb krokodiltámadás történt Indonéziában: egy krokodil megölt egy folyóban fürdőző nőt. Később a falusiak kézre kerítették az állatot, és emberi testrészek kerültek elő a krokodil gyomrából. A festői szigetországban a krokodilokon kívül a pitonok jelentenek komoly veszélyt, amelyek több nőt elnyeltek az elmúlt időszakban.

Krokodiltámadás Indonéziában: Emberi testrészek kerültek elő a krokodil gyomrából - illusztrációForrás: AFP/Ian Griffiths/Ian Griffiths

Az 54 éves Halima Rahakbauw kedden reggel a Maluku-szigeteken található Wali falu egyik folyójában fürdött és kagylók után kutatott, amikor a hüllő lecsapott rá.

Rahakbauw szomszédja, Rustam Ilyas elmondta, hogy rokonai és barátai a keresésére indultak, miután a nő nem tért haza. Egy szandált és egy testrészt találtak a folyóban, amit a falubeliek jelentettek a rendőrségnek, akik megölték a hüllőt.

„A falusiaknak fel kellett vágniuk a krokodil hasát, hogy eltávolíthassák az áldozat testrészeinek egy részét" – mondta az AFP-nek szerdán egy helyi rendőr.

„A krokodil elég nagy volt, körülbelül négy méter hosszú" – mondta az AFP-nek a szomszéd Ilyas.

A halálos támadás mindössze néhány nappal azután történt, hogy a rendőrség közölte, emberi maradványokat találtak egy nagy krokodilban, amely a gyanú szerint Ausztráliában megölt egy turistát.

Nem ez volt az első krokodiltámadás Indonéziában

Indonéziában több krokodilfaj is él, amelyek rendszeresen támadnak emberekre.

Vasárnap egy 63 éves ónbányászt ölt meg egy krokodil a szumátrai Bangka sziget egyik folyójának közelében.

2018-ban Pápua tartományban a feldühödött tömeg közel 300 krokodilt mészárolt le bosszúból, miután egy helyi férfit megölt az egyik hüllő.

2019-ben Sulawesi szigetén egy tudóst egy hatalmas, fogságban tartott krokodil berángatott a ketrecébe, majd megölt.

A pitonok is veszélyesek

A közelmúltban több halálos kimenetelű pitontámadás is történt Indonéziában. Múlt héten egy nőt talált holtan a lánya, miután egy piton megtámadta az ország középső részén.

Júliusban egy nőt holtan találtak egy kígyó gyomrában, miután az egészben elnyelte őt a dél-szulawesi tartománybeli Siteba faluban.

Júniusban szintén egy nőt találtak holtan egy hálós piton hasában Dél-Sulawesi egy másik körzetében – írja a CBS News.

Indonézia csodás ország, amit nem véletlenül keres fel annyi turista. Nézd meg az alábbi videóban a mesés szigetország legszebb tájait:

 

 

Ezek is érdekelhetnek