Szerelme szeme láttára zuhant a halálba Mallorcán a turista

Szerelme szeme láttára zuhant a halálba Mallorcán a turista, miután kiesett egy hotel erkélyéről. Alig néhány hete egy másik brit turista és egy kislány is lezuhant a mallorcai hotel erkélyéről.

Szerelme szeme láttára zuhant a halálba Mallorcán a turista - illusztrációForrás: Shutterstock/Alex Tihonovs

Egy brit turista a barátnője szeme láttára halt meg, miután egy mallorcai szállodában lezuhant a hotel erkélyéről. A 28 éves férfi átesett a szálloda erkélyének rácsa fölött, és a gyógymedence mellett landolt a földön egy éjszakai bulizás után.

Szombaton reggel történt a tragikus baleset a Magalufhoz közeli Palmanovában található négycsillagos Reverence Mare Hotelben. A férfit még a helyszínen halottnak nyilvánították. A barátnője sokkot kapott, szorongásos rohammal kellett kezelni.

Az eset ügyében a polgárőrség nyomozást folytat, a rendőrség részéről még nem érkezett hivatalos kommentár.

Egy jól értesült forrás azt mondta: „Még várjuk a boncolás eredményét, de egyelőre tragikus balesetként kezeljük a történteket."

Mallorcán rendszeresen történnek halálos balesetek a turistákkal

A múlt hónapban egy másik brit turistát is kórházba szállítottak, miután lezuhant ugyanennek a hotelnek az erkélyéről, ám ő túlélte a balesetet. A férfi a helyi média szerint „súlyosan megsérült", amikor fényes nappal a fejére esett, miután összeveszett a barátaival.

A 43 éves férfit gyorsan a sziget fővárosában, Palmában lévő Son Espases kórházba szállították, ahol sürgősségi ellátásban részesítették. A rendőrség állítólag vizsgálja azokat a jelentéseket, amelyek szerint a férfi pillanatokkal azelőtt, hogy lezuhant, telefonon vitatkozott valakivel.

A sokkba került szemtanúk és a szálloda személyzete, akik látták az esést, értesítették a mentőszolgálatot. A helyi rendőrség két mentőautóval együtt érkezett a helyszínre, hogy segítsen a bajba jutott turistán – írja a The Sun.

Mi is beszámoltunk arról a szomorú, szintén Mallorcán történ esetről, amikor július közepén szörnyethalt egy 12 éves ír kislány, miután lezuhant egy szálloda hetedik emeleti erkélyéről. A gyermek szülei aludtak, amikor a lány kiment a teraszra, ahonnan hétfő reggel fél hét körül a halálba zuhant.

A Spanyolországhoz tartozó Mallorcát is sújtják a tömegturizmus áldatlan hatásai. Mi is hírt adtunk róla, hogy júliusban több tízezer ember vonult az utcára, hogy tiltakozzanak a tömegturizmus ellen. A helyi lakosoknak 4 fő követelésük volt: alternatív turisztikai modellt, a tisztességes lakhatáshoz való hozzáférésüket, a közszolgáltatások javítását, valamint a természeti területek megőrzését és regenerálását.

Mallorca nem véletlenül kedvelt turista célpont, nézd meg, miért:

 

 

Ezek is érdekelhetnek