Buszbaleset: Szakadékba zuhant egy busz, 28 ember meghalt

Szakadékba zuhant egy busz, ami Pakisztánból tartott Iránba. Az utasok síita zarándokok voltak, a balesetben 28 ember meghalt, többen súlyosan megsérültek.

Buszbaleset: Szakadékba zuhant egy busz, 28 ember meghalt - illusztrációForrás: Shutterstock/Hanhalo Yehor

A tragikus buszbalesetben további 23 ember sérült meg, közülük 14-es súlyosan – mondta Mohammad Ali Malekzadeh, a helyi katasztrófavédelem tisztviselője az IRNA állami hírügynökségnek.

A baleset kedd este történt a közép-iráni Jazd tartományban, a járműben 51 személy utazott. A zarándokok Irakba tartottak, hogy megemlékezzenek a siíta vallás egyik legnagyobb ünnepéről, a rendkívüli tisztelet övezte Huszein imám véres halála miatti gyász negyvenedik napjáról, az Arbainról. A zarándokok az iraki Kerbalában gyűlnek össze az ünnep alkalmából – írja a Ripost.

Gyakoriak a halálos buszbalesetek

A hatóságok nem közölték a baleset közvetlen okát. Iránban gyakoriak a közlekedési balesetek, amelyekben évente mintegy 17 ezren halnak meg. Az áldozatok magas számát a közlekedési törvények széleskörű figyelmen kívül hagyásával, a nem biztonságos járművekkel és a hatalmas vidéki területeken a nem megfelelő mentőszolgálatokkal magyarázzák.

Sajnos másnap, szerdán kora reggel újabb buszbaleset történt. Irán délkeleti Szisztán és Beludzsesztán tartományában 6 ember meghalt, 18 pedig megsérült – közölték a hatóságok.

Nézd meg Irán legszebb tájait az alábbi lenyűgöző drónfelvételeket bemutató videóban:

 

 

Ezek is érdekelhetnek