Halálos baleset: Turistákat zúzott össze a mozgólépcső a népszerű turistalátványosságnál

Legalább egy ember meghalt és többen megsérültek, miután egy népszerű kínai turistalátványosságnál meghibásodott a mozgólépcső. A dél-kínai Kuanghsziban található Detian vízesésnél történt halálos baleset következtében feltehetően 60 turista sérült meg.

Halálos baleset történt, turistákat zúzott össze a mozgólépcső a népszerű turistalátványosságnál, a Detian vízesésnélForrás: Shutterstock/ gutou

A kínai-vietnámi határ között található vízesésnél található egy Varázsszőnyeg nevű attrakció. A turistákat egy mozgólépcső viszi fel a hegyre, miközben gyönyörködnek a lélegzetelállító kilátásban a turistalátványosságnál.

Augusztus 10-én azonban tragédia történt a vízesésnél, amikor a mozgólépcső visszafelé kezdett mozogni, aminek következtében az emberek a jelentések szerint lezuhantak a hegyről, és végül egymásnak ütköztek.

A turistalátványosság vezetősége azóta legmélyebb részvétét fejezte ki a sajnálatos módon elhunyt személy családjának és barátainak, valamint a sérülteknek - írja a Channel News Asia.

A helyi hatóságok azonnal reagáltak az esetre, és azóta megkezdték a hiba kivizsgálását, valamint segítséget nyújtottak a sérült utasoknak és családtagjaiknak - írja az unilad.com. 

Egy személy, aki szemtanúja volt a szörnyű eseménynek, a Global Timesnak beszélt a látottakról.

„Hirtelen megállt és elkezdett lefelé csúszni. Az elöl és hátul lévő tömeg a tehetetlenség miatt összeütközött és egymásra torlódott. „Ekkor mindkét oldalon eltörtek a biztonsági panelek is".

Egy másik szemtanú, akit a Beijing News idézett, azt mondta, hogy sokan sikoltoztak.

A turistalátványosság közösségi média fiókjai megerősítették, hogy szombat este bezárták a pályát, de azt nem jelezték, hogy mikor nyitják meg újra.

Valójában nem ez az első eset, hogy a Varázsszőnyeg meghibásodott. 2023 januárjában a Global Times szerint a mozgólépcső hirtelen ereszkedett le. Akkor egy maroknyi ember könnyebben sérült meg, és gond nélkül távoztak, a Varázsszőnyeget pedig 2 órán belül megjavították és újraindították.

A népszerű turistalátványosságnál, a Detian vízesésnél történt a halálos baleset, ami Ázsia legnagyobb vízesése:

 

 

Ezek is érdekelhetnek