Helikopter zuhant egy tengerparti szálloda tetejére, a pilóta meghalt

Az ausztráliai Cairnsben, a DoubleTree by Hilton luxusszálloda több száz vendégét és személyzetét kellett evakuálni, miután egy helikopter a tengerparti szálloda tetejére zuhant. A rendőrség lezárta a forgalmas turistaparadicsom egy részét, a Nautilus Aviation chartercég pedig közölte, hogy együttműködik a hatóságokkal, akik vizsgálják a cég egyik repülőgépének „jogosulatlan használatát".

Egy helikopter zuhant a Hilton tengerparti szálloda tetejére Ausztráliában - illusztrációForrás: Shutterstock/Shutterstock AI Generator

Veronica Knight szemtanú, a sétányon ült és telefonált, amikor látta, hogy egy helikopter nagyon alacsonyan repül el a víz felett.

„Teljes sebességgel" haladt - mondta a CNN-nek. Néhány percre eltűnt a szeme elől, majd a helikopter ismét felbukkant, megfordult, és egyenesen a közeli, jól megvilágított épületek felé vette az irányt. Másodpercekkel később a szálloda tetejének csapódott, melynek következtében tűz ütött ki.

A pilótát, aki a helikopter egyetlen utasa volt, a helyszínen halottnak nyilvánították. A szállodát kiürítették, a rendőrség szerint más nem sérült meg.

Veronica Knight szerint a helikopter fák és egy másik magasabb épület felett haladt át, mielőtt a hétemeletes szálloda tetejének csapódott. A baleset körülményei rendkívül gyanúsak, még az is elképzelhető, hogy öngyilkosság történt.

A törvényszéki baleseti helyszínelő egység és az Ausztrál Közlekedésbiztonsági Hivatal egy csapatot küldött a baleset helyszínére, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek és kihallgatásokat végezzenek a gyanús esettel kapcsolatban.

Miért turistaparadicsom az ausztráliai Cairns városa? Az alábbi lélegzetelállító videóból kiderül:

 

 

Ezek is érdekelhetnek