Rákkutató orvosok is voltak a repülőgép-szerencsétlenség áldozatai között

Nyolc rákkutató orvos is volt a 62 utas és a személyzet között, akik meghaltak, amikor egy brazil utasszállító repülőgép drámai módon lezuhant az égből majd felrobbant.

A repülőgép-szerencsétlenség 61 ember életét követelteForrás: AFP/Nelson Almeida

A hat vezető onkológus és két a képzésük utolsó évében járó rezidens orvos az otthonukból, Cascavelből tartottak egy Sao Pauló-i rákkonferenciára, amikor a VoePass Airline kétmotoros járata pénteken egy zárt lakóparkba zuhant, és a fedélzeten lévők mindannyian meghaltak.

Sajnos nagyon szomorú hírt kaptunk, nyolc orvos halálát tudtuk megerősíteni, akik egy onkológiai konferenciára tartottak. Olyan emberek voltak, akik az életüket mások megmentésének szentelték" – monda Eduardo Baptistella, a Regionális Orvosi Tanács képviselője.

A repülőgép 16 000 láb magasságban volt, amikor „halálspirálba" került, és két perc alatt a földre zuhant.

Vinhedo városában történt a repülőgép-szerencsétlenség: egy lakónegyedre zuhant a kétmotoros gépForrás: AFP/Miguel Schincariol

A tízéves repülési tapasztalattal rendelkező 35 éves pilótát, Danilo Romanot barátai „csodálatos szakemberként" jellemezték, aki „mindig mosolygós és segítőkész" volt. Bár a pilóta nem adott le segélyhívást, a repülési szakértők szerint a gép szárnyai hirtelen jegesedést szenvedhettek.

A gép fekete dobozát jó állapotban találták meg – írja a dailymail.com. 

Akik csodával határos módon lemaradtak a repülőgép-szerencsétlenségről

Baptistella elmondta, hogy 15 orvosnak kellett volna felszállnia a kétórás, halálra ítélt járatra, de heten egy korábbi gépre szálltak fel.

Tegnap este a légitársaság megerősítette, hogy tíz ember, akik rossz beszállókapunál vártak Cascavelben, csodával határos módon lemaradt a járatról.

Az egyik férfi a CNN hírcsatornának így nyilatkozott: „A monitor rossz kaput mutatott, mi pedig tízen ültünk ott, és rájöttünk, hogy rossz helyen vagyunk. Odarohantunk a megfelelő kapuhoz, és megkértem az egyik alkalmazottat, hogy „Lányom, tegyen fel erre a gépre, mennem kell, sietek!", de ő azt mondta: „Nem, elkésett, csak átütemezni tudom a járatát".

Az alábbi videóban a CNN hírcsatorna helyszíni riportját nézheted meg a halálos repülőgép balesetről:

 

 

Ezek is érdekelhetnek