Cápatámadás: A 15 éves lány nagyon súlyosan megsérült

Egy a coloradói Aspenből származó 15 éves lány súlyosan megsérült egy cápatámadás során, miközben a héten Belize-ben búvárkodott - derül ki a beszámolókból és a tinédzser számára létrehozott adománygyűjtő oldalról.

A cápatámadásban súlyosan megsérült az amerikai tinédzser. Az elkövető valószínűleg egy tigriscápa lehetett - illusztrációForrás: Shutterstock/Tomas Kotouc

Annabelle Carlson kedden éppen befejezte a búvárkodást a családjával és egy kirándulócsoporttal, majd miután visszaszállt a kirándulóhajóra, úgy döntött, hogy mégis visszaugrik a vízbe egy gyors úszásra.

„Ekkor történt az elképzelhetetlen találkozás. Az esélye 1:11,5 millióhoz, hogy ez megtörténhet. Ez az elképzelhetetlen találkozás egy cápatámadás volt. Egy nagyon agresszív, traumatikus, rettegéssel teli küzdelem volt az életéért" – olvasható az adománygyűjtő oldalon.

Annabelle a lehető legjobban tudta kivédeni a támadást, de a harcban súlyosan megsérült. A tinédzser elvesztette az egyik lábát" – közölte a belize-i parti őrség az ABC Newsnak.

A tinédzsert légi úton szállították egy Belize City-i kórházba, ahol a sürgősségi mentőcsapat gyors intézkedése mentette meg az életét" – írja a foxnews.com.

A szerencsétlenül járt lányt azóta visszarepítették az Egyesült Államokba, ahol továbbra is kórházban ápolják.

Annabelle a hondurasi öbölben lévő Half Moon Caye-nél tartózkodott, amikor megtámadták – jelentette az ABC.

Ha többet akarsz megtudni a cápatámadásokról, nézd meg a National Geographic videóját. Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas képi- és hanghatások szerepelnek a videóban!

 

 

Ezek is érdekelhetnek