Repülőgép-szerencsétlenség: Lezuhant egy utasszállító egy lakónegyedre, nincsenek túlélők

Brazília São Paulo államában csütörtök este repülőgép-szerencsétlenség történt: lezuhant egy utasszállító 61 emberrel a fedélzetén. A Voepass repülőgép egy lakónegyedbe zuhant, ott nem szedett áldozatokat, viszont a repülőgép utasai nem élték túl a becsapódást.

Vinhedo városában történt a repülőgép szerencsétlenség: lezuhant egy utasszállító egy lakónegyedreForrás: AFP/Miguel Schincariol

A Voepass légitársaság megerősítette, hogy a gépen tartózkodó 57 utas és a személyzet 4 tagja meghalt. „Jelenleg a Voepass prioritásként kezeli az áldozatok családjainak a korlátlan segítségnyújtást, és hatékonyan együttműködik a hatóságokkal a baleset okainak megállapítása érdekében" - áll a társaság közleményében.

„Nincsenek túlélők" - mondta Emerson Massera ezredes, a brazil katonai rendőrség munkatársa csütörtökön késő este a baleset helyszínén, Vinhedo városában.

Massera elmondta, hogy a tüzet sikerült megfékezni, de mintegy 50 tűzoltó még mindig dolgozik a területen. „Ez egy nagyon szomorú helyszín. A munkánk most a terület megtisztítására összpontosul, hogy a vizsgálat és a holttestek azonosítása folytatódhasson" – mondta.

Az ATR-72 típusú turbólégcsavaros repülőgép a Paraná államban található Cascavelből a São Paulóban található Guarulhosba tartott, amikor az állam fővárosától mintegy 76 kilométerre egy lakónegyedben lezuhant.

Cassio Araújo de Freitas ezredes, a katonai rendőrség főparancsnoka szerint a földön nem voltak áldozatok: „A repülőgépen tartózkodókon kívül más áldozatról nem érkezett jelentés".

A Flight Radar honlapja szerint a repülőgép 17 000 láb magasságban haladt, mielőtt két perc alatt 4000 láb mélyre zuhant, majd megszűnt a jelzése.

A közösségi médiában megosztott videón látható, amint a gép irányíthatatlanná válik, miközben egy facsoportba zuhan, majd nagy fekete füstfelhővel becsapódik.

A repülőgép balesetnek nincsenek túlélőiForrás: AFP/Miguel Schincariol

Egy másik felvételen a gép törzséből kicsapó lángok és füst látható, ahol a repülőgép egy ház oldalának ütközött. Égő törmelékeket és legalább egy holttestet lehetett látni egy lakónegyed kertjében szétszóródva, miközben a mentőautók megérkeztek.

A közelben lakó Daniel de Lima elmondta, hogy nagy zajt hallott, majd kinézett az ablakán, és látta, hogy a repülőgép vízszintes spirálban van.

Forgott, de nem haladt előre. Nem sokkal később lezuhant az égből és felrobbant" - mondta a Reutersnek.

A brazil légierő és a szövetségi rendőrség nyomozócsoportokat küldött a helyszínre. Eddig annyit lehet tudni, hogy a repülőgép nem adott le vészjelzést a légi irányításnak. A Voepass kijelentette, hogy az utasszállító „repülési korlátozások nélkül szállt fel, minden rendszere megfelelően működött a művelethez" – írja a guardian.com.

A tragikus repülőgép-szerencsétlenségről készült helyszíni riportot az alábbi videóban nézheted meg:

 

 

Ezek is érdekelhetnek