Tragédia: Elhunyt az édesanya a családi nyaraláson, miután ikerlányai elütötték jet ski-vel

Az ikrek édesanyja az élettársával egy jet skin, míg a lányai egy másikon ültek, amikor a családi nyaraláson a franciaországi Arcachon-öbölben összeütköztek. Hiába küzdöttek a 47 éves anya életéért, nem tudták megmenteni.

Elhunyt a 47 éves édesanya a családi nyaraláson, miután ikerlányai elütötték jet ski-vel - illusztrációForrás: Pixabay

A család egy oktató felügyelete mellett élvezte a vízen töltött napot, amikor a szörnyű baleset történt. Az anya a párjával, míg az ikrek a saját jet skijükön utaztak. Az ütközés után a nő súlyos fejsérüléseket szenvedett. Az élettársa és lányai könnyebb sérüléseket szenvedtek, de a sokk miatt ők is kórházba kerültek. Annak ellenére, hogy a francia édesanyát helikopterrel egy bordeaux-i kórházba szállították, néhány órával később elhunyt.

A francia törvények szerint legalább 16 évesnek kell lenned, és rendelkezned kell csónakázási engedéllyel, vagy képzett oktató felügyelete alatt kell vezetned a jet skit. Tehát a család szabályosan járt el. Az, hogy a baleset idején használtak-e bukósisakot, egyelőre nem tudni. A Sud Ouest szerint az Arcachonban a jet skiket jellemzően sebességkorlátozással adják ki, de nem tudni, hogy pontosan milyen sebességgel közlekedtek az incidens során.

Az anya halálával kapcsolatban nem emeltek vádat, mivel senkit sem találtak büntetőjogi felelősségre vonhatónak.

A jet ski-balesetek egyre gyakoribbak Franciaországban - számol be a Sud Ouest. 2023-ban 55 mentési művelet történt jet ski-balesetek után, ami jelentős növekedés a 2022-ben regisztrált 34-hez képest. Ezek az incidensek az Atlanti-óceán partja mentén történtek az északnyugat-franciaországi Penmarc'h kis községtől a spanyol határig – írja a mirror.co.uk.

Az elmúlt években a jet ski-szabályozás egyre inkább előtérbe került. A Sud Ouest beszámolója szerint Arcachonban minden év június 15. és szeptember 15. között tilos a jet skiket a vízre bocsátani „a kikötő határán belüli béke és közbiztonság megőrzése érdekében".

Arcachon nem véletlenül a családi nyaralások és a jet skizők egyik kedvelt helyszíne, az alábbi videóból megtudhatod, hogy miért:

 

 

Ezek is érdekelhetnek