Halálos krokodiltámadás: Felesége és gyerekei szeme láttára húzta a mélybe az apát

Emberi maradványokat találtak egy lelőtt krokodil gyomrában, miután egy apát a felesége és a gyerekei szeme láttára krokodiltámadás ért, miközben horgászott a családi nyaralásuk alatt. A 40 éves családapát szombaton délután támadta meg a hatalmas hüllő az ausztráliai Far North Queenslandben, az Annan folyó egyik hídjának közelében.

Halálos krokodiltámadás történt Ausztráliában: az állat a felesége és gyerekei szeme láttára húzta a mélybe az apát - illusztrációForrás: AFP/Ian Griffiths/Ian Griffiths

A férfit egy 5 méter hosszú krokodil húzta a víz alá. A megdöbbentő eset a felesége és gyermekei szeme láttára történt, akik a közelben álltak.A krokodilt hétfőn délután 2 órakor lőtték le a vadőrök, majd a tetemet átadták a rendőrségnek, hogy megvizsgálják a gyomortartalmát.

A queenslandi rendőrség kedden közleményt adott ki, amelyből kiderült, hogy emberi maradványokat találtak a ragadozóban. A hivatalos azonosítási eljárás folyamatban van, azonban úgy vélik, hogy a maradványok az eltűnt észak-amerikai családapáé – áll a közleményben.

További vizsgálatokat fognak végezni az azonosítás érdekében, de a keresési és mentési műveletet felfüggesztették. A rendőrség a vadőrökkel együttműködve folytatja a nyomozást a krokodiltámadás ügyében.

A közösségi médiában felbukkantak olyan nyugtalanító videók, amelyeken emberek halat vagy húsmaradékot dobnak a vízbe a krokodilok számára a folyónak azon szakaszán, ahol az apát elragadta az óriási hüllő.

A Queenslandi Környezetvédelmi és Tudományos Minisztérium közölte, hogy „nagyon aggódik" a videók miatt. Queenslandben illegális a krokodilok etetése.

A krokodilok etetése a folyópartokon vagy a csónakkikötőknél arra ösztönzi az állatokat, hogy a következő étkezésükre várva a környéken maradjanak. Ez a terület jövőbeli látogatóit sokkal nagyobb támadásveszélynek teheti ki, ha megközelítik a vizet vagy belépnek a vízbe.

Tilos etetni a krokodilokat - illusztrációForrás: AFP/Marineland Melanesia

„Az embereknek soha nem szabad etetniük a krokodilokat, és nem szabad könnyű hozzáférést biztosítaniuk az élelemhez vagy a halmaradékhoz. A krokodilok évmilliók óta léteznek, fejlett szaglásuknak köszönhetően képesek megkeresni a táplálékukat – figyelmeztet a minisztérium.

A horgászhely, ahol az apát megtámadták, jól ismert élőhelye a hüllőknek.

Egy cooktowni lakos azt állítja, hogy a krokodil az embereket az élelemmel hozta összefüggésbe, mivel néhány helybéli a folyónál etette. Ez egyszerűen borzalmas, mindenki együtt érez a családdal. Elképzelhetetlen fájdalom lehetett nekik, hogy a szemük láttára ragadta el tőlük a krokodil a szerettüket" – mondta egy helyi lakos.

A rendőrség nem kívánta kommentálni azokat a találgatásokat, hogy a lakosság tagjai krokodilokat etettek a közelben – írja a dailymail.co.uk. 

A krokodilok megdöbbentően gyorsak és erősek, ha nem hiszed, nézd meg az alábbi videót, ahol egy gondozó egy óriási csontot ad egy krokodilnak. Figyelem, a videó felkavaró képsorokat tartalmaz:

 

 

Ezek is érdekelhetnek