Egyre több turista kerül elő holtan a portugál nyaralás során

Egyre veszélyesebb hely Portugália, ugyanis évről-évre egyre több turista tűnik el a portugál nyaralás alkalmával. Legutóbb, múlt hét csütörtökön Saboia falu környékén veszett nyoma egy 28 éves férfinek, aki után nagy erőkkel – kutyákkal, drónokkal – indult meg a keresés.

Egy portugál nyaralás sokak álma - illusztrációForrás: Shutterstock

Portugália leghíresebb eltűnt turistája a kis Madleine McCann, akinek még mindig nem oldódott meg az ügye, de nem ő az egyetlen, aki többé nem tért haza a portugál nyaralás után. A ripost.hu számolt be róla, hogy a 28 éves eltűnt turista keresését szombaton állították le, miután vélhetően az ő földi maradványait találták meg egy erdős területen.

A férfi családja múlt hét pénteken jelentette az eltűnését a rendőrségen, miután semmilyen életjelet nem adott magáról. Mivel a fiatalember nagyon szeretett a Mira-folyó környéki erdős területen túrázni, ezért először arrafelé kezdték meg a kutatást. Egy hét múlva viszont már csak a holttestét találták meg, ahogy az egy hónappal azelőtt eltűnt brit turista esetében isírja a Metro magazin.

A holttest boncolásakor nem találtak gyilkosságra utaló jeleket, vélhetően korábban nem ismert egészségügyi probléma végezhetett a férfival – áll a rendőrség közleményében.

Praia da Dona Ana, egy város melletti óceánpart Portugáliában - illusztrációForrás: Felix König/Wikipedia

Nem mindenki jut haza élve

Sajnos nem mindenki tér haza épségben a nyaralásból. Mi is írtunk róla, hogy a Spanyolországhoz tartozó Tenerife szigetén egy 19 éves brit fiatal után folyt nagy erőkkel a kutatás, aki egy buliból indult útnak. Az ifjú turista holttestét azóta megtalálták.

Áprilisban pedig egy afrikai szafarin történt halálos támadásról számoltunk be, amikor egy elefánt támadt a turistákat szállító járműre. Egy nő súlyosan megsérült, másik négy turista könnyebben, míg a a 79 éves Gail Mattson, aki álmai legnagyobb kalandjaként hivatkozott az útra, életét vesztette.

Nézd meg az alábbi videón, hogy miért látogat annyi turista Portugáliába, ugyanis tele van mesés látnivalókkal:

 

Ezek is érdekelhetnek