Szörnyethalt a kislány, miután kiesett a szálloda erkélyéről, miközben a szülei aludtak

Szörnyethalt egy 12 éves ír kislány, miután lezuhant egy szálloda hetedik emeleti erkélyéről a spanyolországi Mallorca szigetén. A gyermek szülei aludtak, amikor a lány kiment a teraszra, ahonnan hétfő reggel fél hét körül a halálba zuhant.

A kislány szörnyethalt Mallorcán - illusztrációForrás: Pixabay

Az eset a Mallorca északkeleti részén, Alcudiában található Club Mac háromcsillagos all inclusive üdülőhelyen történt. A polgárőrség a The Independentnek elmondta, hogy a halálesetet kivizsgálják. A szálloda egyik vendége riasztotta a mentőszolgálatot, amikor rátalált a holttestre.

A mentősök megpróbálták megmenteni a lányt, de hiába, ezért a helyszínen halottnak nyilvánították.

Az ír külügyminisztérium szóvivője elmondta: „A Külügyminisztérium tud az esetről és konzuli segítséget nyújt. Mint minden konzuli ügy esetében, a minisztérium nem kommentálja az egyedi esetek részleteit".

A szálloda egyelőre nem kommentálta a halálesetet.

A Club Mac egy családközpontú, 107 000 négyzetméteren elterülő all inclusive üdülőhely, amely Puerto Alcudiában található. A szállás három épületben – Marte, Jupiter és Saturno – biztosított.

A Spanyolországhoz tartozó Mallorca kedvelt üdülőhely, ahol tavaly több mint 14 millió turista fordult meg. Éppen ezért ez a népszerű úti cél is szenved a tömegturizmus káros hatásairól. Legutóbb 50 ezres tömeg tüntetett a sziget legnagyobb városában a tisztességes lakhatásért való hozzáférésért, a természeti területek megőrzéséért és regenerációjáért, a közszolgáltatások javításáért és egy alternatív turisztikai modellért.

Az alábbi videóból megtudhatod, hogy miért szeretik annyira a turisták a gyönyörű mallorca szigetét:

Ezek is érdekelhetnek