Párizsban kávézóba hajtott egy autó, többen megsérültek, egy ember meghalt

Szerdán, július 17-én egy autó felhajtott egy párizsi kávézó teraszára, minek következtében egy ember meghalt és hatan megsérültek.

Párizsban kávézóba hajtott egy autó, a rendvédelmi szervek vizsgálódnakForrás: MTI/EPA/Teresa Suárez

A legfrissebb értesülések szerint egy ember meghalt, hárman súlyos, hárman pedig könnyebb sérüléseket szereztek. A mintegy 20 szemtanú komoly sokkot kapott.

A jármű sofőrje elmenekült a helyszínről, de egy utasát őrizetbe vették, aki alkohol és kábítószer befolyása alatt állt. Franciaországban fokozott biztonsági intézkedéseket léptettek érvénybe, tekintettel a július 26-án kezdődő párizsi olimpiára.

A Le Figaro értesülései szerint az incidenst követően a helyszínre érkezett egy rendőri különítmény, amely robbanószerkezet után kutatott. A autó sofőrje elmenekült a helyszínről, a rendőrség viszont hamarosan elfogta az erősen ittas és drog hatása alatt lévő elkövetőt.

Az egyik pincér szerint az autó teljes sebességgel hajtott az emberek közé. Ezt követően hangos csattanást hallott, majd menekülő embereket és testeket a földön. A rendőrség gyakorlatilag azonnal a helyszínre érkezett – írja az MTI.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy szándékos terrortámadás történt, nem ez lenne az első eset. Legutóbb júliusban egy autó rontott a tömegbe Szöulban, melynek következtében kilencen meghaltak. Szintén júliusban New Yorkban a nemzeti ünnepen hajtott egy teherautó a tömegbe. A legsúlyosabb autós terrortámadás 2016-ban történt a franciaországi Nizzában, ahol 86 áldozata volt az autós ámokfutásnak.

 

Ezek is érdekelhetnek