Videó: Lángolt Franciaország egyik leghíresebb katedrálisa

Az egyik leghíresebb katedrális 150 méter magas állványzata kapott lángra. A Rouenben található épület Franciaország egyik leghíresebb székesegyháza, amelyet rengeteg turista és hívő keres fel évente.

A lángok 150 méter magasban csaptak felForrás: AFP/Patrick Streiff

Rouen egy gazdag történelmi emlékekkel bíró város Franciaország északnyugati részén, a Szajna partján. Franciaország kulturális és történelmi városa címet viseli. Rouen az egyetlen olyan település az országban, amelyet „ville-musée", azaz múzeumváros néven emlegetnek.

Ebben a mesés városban gyulladt ki a 12. században épült gótikus székesegyház, amely olyan neves történelmi személyek nyughelye is, mint I. Richárd angol király, vagy Rollo normandiai herceg. A Claude Monet festményeivel tarkított katedrális a látogatók számára idegenvezetéssel is látogatható. A lenyűgöző épület 150 méter magas tornya éppen renoválás alatt áll. Az állványzata kapott lángra tegnap, melynek okai egyelőre ismeretlenek.

A tüzet már sikerült megfékezni. A polgármester szerint minden bevethető egységet mozgósítottak, hogy minél előbb eloltsák a tüzet.
"Körülbelül hetven tűzoltó és negyven tűzoltóautó vett részt a tűz megfékezésében" – mondta Stephane Gouezec tűzoltóparancsnok a helyi médiának. A hatóságok szerint senki nem sérült meg a tűzben, az épületben okozott kár még ismeretlen.

Franciaországban öt évvel ezelőtt ütött ki hatalmas tűz a párizsi Notre Dame-ban, ahhoz képest a roueni tűz szerencsére elenyészőnek tűnik – írja a vg.hu.

Nézd meg, hogy kezdődött a tűz a roueni katedrális tornyán:

 

 

Ezek is érdekelhetnek