Idén is elmarad a Hegyalja Fesztivál

Idén is elmarad a Hegyalja Fesztivál

Nem tartják meg a Kingdom of Hegyalja fesztivált. A július közepére tervezett rendezvény elmaradását területi problémákkal indokolják. Pár koncertet megtartanak, de nem Tokaj mellett, hanem várhatóan a fővárosban - írja a Hegyalja.info oldala.

A programot várták a térségben élők, mert a tavalyi elmaradás is hatalmas károkat okozott. Alapítása óta ugyanis először tavaly maradt el a 15-diknek szánt Hegyalja Fesztivál. A szervezők akkor a környéken folyó építkezésekre hivatkozva közölték, hogy nem rendezik meg a fesztivált Tokajban.

Idén a lángológitárok.hu-nak a Kingdom of Hegyalja főszervezője azt mondta, a fesztivál területének birtokba vételével váratlanul olyan bizonytalanságok léptek fel több helyrajzi számmal kapcsolatban is, hogy nem merték bevállalni a nyitást. Ezért döntöttek úgy, hogy inkább nem tartják meg a rendezvényt. Mivel azonban a zenekarok nagy része már ki van fizetve, így alternatív helyszínt keresnek mindnek (valószínűleg Budapesten lesz a legtöbb koncert), és a jegyvásárlókat is a maximális mértékig igyekeznek kárpótolni.

Ugyanakkor Rakamaz polgármestere az Index.hu megkeresésére azt mondta, nagyon furcsállja a szervezők kijelentéseit, mert szerinte minden rendben van a területtel. Az Index erre megkereste a szervezőket is, a kialakult helyzet további furcsaságairól és az érintettek ellentmondásos magyarázairól ebben a cikkben lehet olvasni.

A fesztivál időközben a Facebook oldalán is megjelentette a hivatalos közleményét. Ebben azt írják, hogy igazak a hírek és valóban elmarad a fesztivál.
Tokajban rengeteg az üres szálláshely, több szállásadó a Facebookon panaszkodott arról, hogy nincs foglalása.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek