A füvön állt meg egy utasszállító gép Thaiföldön

A füvön állt meg egy utasszállító gép Thaiföldön

Leszállás közben megcsúszott, majd leszaladt a futópályáról és a füvön állt meg a Thai Airways légitársaság Airbus 330-300 típusú utasszállító gépe Bangkok nemzetközi repülőterén, a balesetben tizennégyen megsérültek – közölte hétfőn a légitársaság.

A légitársaság közleménye szerint a dél-kínai Kuangcsouból a thaiföldi fővárosba, Bangkokba tartó járat fedélzetén 288 utas és 14 tagú legénység tartózkodott. Az utasok felfújható vészcsúszda segítségével hagyták el a fedélzetet, a tizennégy sérültet egy bangkoki kórházba szállították.

"A Thai Airways TG 679 járatszámú, Kuangcsouból induló nemzetközi járata helyi idő szerint vasárnap éjjel 11 órakor érkezett a bangkoki Szuvarnabhumi nemzetközi repülőtérre. Földet éréskor eltörött az első kereke, ezért a repülőgép megcsúszott" – írta e-mailben a légitársaság.

A thai polgári repülési hivatal tisztségviselője hétfőn elmondta, hogy vizsgálat indult, mivel landoláskor szikrákat láttak a hajtómű közelében lévő jobboldali futómű tájékán. A baleset után ideiglenesen lezárták a kifutópályát.

Az eset mintegy két héttel azután történt, hogy húsz ember megsérült, amikor a Thai Airways 500 utast, két pilótát és a 24 főnyi személyzetet szállító, Bangkokból Hongkongba érkező járata landolás előtt légörvénybe került.

A hatalmas és futurisztikus Szuvarnabhumi ("Aranyföld") repülőteret hét évvel ezelőtt adták át, s azóta Délkelet-Ázsia legnagyobb légi közlekedési csomópontja. Évi 45 millió utas fogadására tervezték, de már most 53 millió utas fordul meg évente a repülőtéren. A Bangkoktól 25 kilométerrel keletre lévő, hatalmas kiterjedésű légikikötőt új utasterminállal és leszállópályával bővítik, így 2017-re évi 60 millió utas fogadására lesz alkalmas.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek