Budapestről írt a török Today's Zaman napilap

Budapestről írt a török Today's Zaman napilap.

A Magyar Turizmus Zrt. és az ankarai Magyar Nagykövetség közös szervezésében tavaly szeptemberben hazánkba látogatott a török Samanyolu Haber TV stábja. Az út célja az volt, hogy az európai történelmi és kulturális helyszíneket bemutató filmjüket budapesti helyszínekkel egészítsék ki. A hárommilliós nézettséggel bíró TV csatornán hat alkalommal is megismételték a Budapestről szóló filmet 2012 októberében.

A film olyan sikeresnek bizonyult, hogy hatására egy egész oldalas cikk jelent meg Budapest turisztikai értékeiről Törökország legnagyobb, angol nyelvű napilapjában, a Today's Zaman-ban. A cikk szerzője részletesen ismerteti fővárosunk és a törökök történelmi kapcsolatát, kiemelve a népcsoport hazánkban töltött 150 évét.

Kiemelten foglalkozik a Nagycsarnokkal, ahol az író a magyar gasztronómia két különlegességét emeli ki: a pirospaprikát és a libamájat. A szerző elkalauzolja az olvasót a Váci utcába, majd a dunai hajózás páratlan élményét írja le, és bemutatja a Margitsziget szépségét is. Foglalkozik továbbá a magyar népzenével és néptánccal, amellyel egy néptánccsoport előadásán ismerkedhetett meg - áll az MT Zrt. közleményében.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek