2.500 kilométer napsütés

Burgenland a kerékpárosok körében már jó ideje nagy népszerűségnek örvend. A kerékpárutak sűrű hálózata garanciát jelent arra, hogy mindenki megtalálja az igényeihez, tempójához és kerékpártípusához legjobban illő útvonalat. A kerékpáros kínálatot a táj sokszínűsége, a számtalan kulináris és kulturális felfedeznivaló, valamint a jól kiépített kerékpáros infrastruktúra teszi teljessé.

Forrás: Burgenland

Akik környezetbarát módon, kerékpárral szeretnék felfedezni Ausztria napos oldalát, több mint 100 különböző kerékpáros útvonal közül választhatnak. Legyen szó egy kihívásokkal teli hegyikerékpáros ösvényről, a környék legszebb helyeinek e-bike-kal történő megismeréséről vagy egy kényelmes családi túráról: Burgenland határtalan kerékpáros kalandokat kínál mindenkinek. Az évi mintegy 300 napsütéses nap már önmagában is meggyőző érv, hogy nyeregbe pattanjunk és kerékpárral vágjunk neki a felfedezőtúrának.

 

Forrás: Burgenland

7 kiemelt kerékpárút
Amilyen sokszínű Burgenland, legalább olyan változatos élményekkel várja a kerékpárosokat a tartomány hét kiemelt kerékpárútja. A jól kiépített útvonalak mentén megismerhetjük a tartomány legszebb látnivalóit, az északon elterülő Tózug (Seewinkel) vidékétől a legdélebbi csücsökben található Őrség-Rába-Goricko Hármashatár Natúrparkig (Dreiländer-Naturpark Raab). A könnyű és kihívásokkal teli szakaszok változatos programot garantálnak, valamint különleges kulináris és kulturális megállók egész sorát kínálják. Meg-megállni és leszállni a bicikliről itt kifejezetten ajánlott!

Forrás: Burgenland

Míg a B20 Lackenradweg a Tózug jellegzetes vidékén halad, a B12 Cseresznyevirág kerékpárúton (Kirschblütenradweg) tavasszal valóságos virágtengerben kerékpározhatunk. A Vasfüggöny kerékpárút (Iron Curtain Trail, EuroVelo 13) az európai történelem egy darabját mutatja meg a túrázóknak. A Fesztivál kerékpárút (Festivalradweg) a Fertő tó nyugati partján található legfontosabb kulturális helyszínekhez vezet, a B10 Fertő tó kerékpárút pedig határokon átnyúló kerékpáros élményeket kínál, valamint kényelmes rövidítéseket a lenyűgöző sztyeppei tavon közlekedő sétahajóknak köszönhetően. Az R32 Rosalia kerékpárút valamivel nagyobb kihívás elé állítja a kerékpárosokat, de a komolyabb emelkedők végén mindig csodálatos kilátással jutalmazza az erőfeszítéseket. A dél-burgenlandi Paradiesroute egy olyan útvonal, ahol mennyei élmények várnak a bringásokra.

 

Forrás: Burgenland

Sokszínű kerékpáros élmények
Csak a Fertő tó térségében több mint 40 kerékpárút található. A viszonylag sík útvonalak miatt ez a régió különösen a családok körében népszerű. Közép- és Dél-Burgenlandban már jóval több emelkedővel kell számolni. Az Írottkő körül vagy a Lánzséri-hegyekben (Landseer-Berge) izgalmas hegyikerékpáros útvonalak vezetnek hegyeken és völgyeken át.

Semmiképpen sem kell azonban mindig csak és kizárólag a saját izomerőre támaszkodni. Az egész tartományban egyre több kerékpárkölcsönző kínál e-bike-ot is. Elektromos támogatással pedig kényelmesen elkerékpározhatunk A-ból B-be. Az e-bike útvonalak királynőjeként számontartott dél-burgenlandi Paradiesroute mentén különösen sok kölcsönző, szerviz és töltőállomás található.

  

Forrás: Burgenland

 Kerékpáros üdülés

A kerékpárosokat a jól kiépített infrastruktúrának és a változatos útvonalaknak köszönhetően ideális körülmények várják Burgenlandban. A többnapos túrák is egyre népszerűbbek. Azt már mindenki maga döntheti el, hogy egy mindenre kiterjedő ajánlatcsomagot szeretne-e foglalni vagy egyénileg állítja össze a kerékpáros üdülését. A kerékpárosbarát házigazdák mindenesetre pontosan tudják, mire van szükségük a kerékpárosoknak és átfogó szolgáltatásokat kínálnak. Az ADFC (Általános Német Kerékpárklub) által ajánlott Bett+Bike szállások magas szintű követelményeknek felelnek meg a különböző kerékpáros szolgáltatások tekintetében.

További informáciok: www.burgenland.info/hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek