Cipők túrázóknak – mit vegyen fel az utazás szerelmese?

A természetjáráshoz, azaz az utazáshoz és a túrázáshoz speciális felszerelésre van szükség, amelynek alapeleme a megfelelő cipő. Ahhoz, hogy egy túra során ne a fájó lábakkal kelljen foglalkozni, körültekintően illik választani, ilyenkor pedig, ha tetszik, ha nem, a brandet is muszáj figyelni. A német Jack Wolfskin cipőiben nem lehet csalódni!

Cipők túrázóknak – mit vegyen fel az utazás szerelmese?Forrás: ecipo.hu

Szerencsés az, aki rendszeresen megteheti, hogy felkapja a hátizsákját, és elindul túrázni a természetbe. A növények és állatok közelsége nyugtatóan hat a lélekre, a test számára pedig a mozgás jelent felüdülés, azaz a túrázás talán a lehető legjobb tevékenység, amelyet tehetünk testi és lelki egészségünkért. Ahhoz azonban, hogy zökkenőmentes legyen egy túra, fel kell rá készülni – ennek egyik legfontosabb része a megfelelő lábbeli kiválasztása.

Minőség Németországból

A jó túracipő esetében semmiképp sem a dizájnt kell figyelni. Persze, az is lényeges, de a sorban csak a vége felé található. Fontosabb a kényelem, a praktikusság, a strapabíróság, hiszen ezekre nagyobb szükség lesz az erdők mélyén, vagy éppen a hegyek tetején, mint egy trendi színösszeállításra. Ha pedig valaki minőségi darabot szeretne magára húzni, az ismert brandeket kell keresnie. Ilyen az 1981-ben alapított Jack Wolfskin is. Mindjárt összefoglaljuk, miért jó ez a cipő, de ha valaki a látvány alapján szeretne inspirálódni, akkor is van egy jó hírünk: a Jack Wolfskin az ecipo.hu kínálatában bárki számára elérhető.

Forrás: ecipo.hu

Hosszú távú megoldás

A gyártó kifejezetten outdoor ruházati termékeket és kiegészítőket készít, ennek része a magas minőségű cipők és bakancsok szegmense. Ahogy említettük, egy túracipő esetében fontos a megbízhatóság, amely szinte elérhetetlen a legolcsóbb márkák által. Ilyenkor a minőséget meg kell fizetni, így a Jack Wolfskin ára is a magasabb kategóriába tartozik, ám ha az ár-érték arányt nézzük, már biztosan ez a nyerő választás. Hosszú évekre megoldja a cipőgondját az a túrázó, aki beruház a Jack Wolfskin egyik modelljére.

Kényelem és biztonság egyben

Túrázás, természetjárás kényelemben és biztonságban – leginkább így lehetne összefoglalni a cég hitvallását. A brand női, férfi és gyerek modelleket is készít, így a túrázás igazi családi programmá varázsolható. Bár említettük, hogy nem a kinézet az elsődleges, azért erre is odafigyeltek a németek: az unalmas színösszeállítások helyett húztak egy merészet, majd egyedi stílust teremtettek. Szinte biztos, hogy aki egy adott színösszeállítást keres a Jack Wolfskin kínálatában, talál kedvére való változatot. Ugyancsak piros pont jár a brandnek azért, mert a túrázás filozófiájához kapcsolódva odafigyelnek a környezettudatosságra, az egész gyártási folyamatukat ez alapján állították össze. Hogy mást ne mondjunk, készítenek cipőt PET palackok újrahasznosításával is.

Ismered a kultikus sárga bakancsot?

Ne ragadjunk le azonban egy brandnél: említsük meg a Timberlandet is. Az amerikai cég kiemelten ismert világszerte, mert bár leginkább túracipőket készítenek, bakancsaik az utcai divatba, a hétköznapi életbe is szervesen beépültek. Nem véletlen, hogy a Timberland az ecipo.hu kínálatában nagy választékkal elérhető. A kultikus sárga bakancsok mellett rengeteg másféle modell is megtalálható, ezekben biztosan közös az a minőség és a megbízhatóság, amely a céget jellemzi évtizedek óta. Ha tehát valaki az utazás szerelmesének tartja magát, érdemes az említett két brand kínálatában szétnéznie.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek