Pécs az idei nyár slágere! #kattanjrá #pécsnyitva

Pezsgő élet, helyi ízek, történelmi helyszínek, változatos programok és mesés látnivalók. Fedezd fel Pécset!

Forrás:

Ha nyáron csak egyetlen magyar városba látogatunk el, Pécs legyen az! Izgalmas, mediterrán hangulatú, fejlődő, de hagyományait féltő város. Fiatalok, családosok, idősek mind találnak maguknak programot.

Az elmúlt év után szomjazunk a kultúrára, a szórakoztató programokra, a művészetekre és a gasztronómiai élményekre. Pécsett hétköznap és hétvégén egyaránt ki tudjuk élni barangoló, felfedező vagy éppen szusszanni vágyó énünket. Itt tényleg mindenki talál magának programot:

  1. Ha felfedeznénk a város kétezer éves múltját, elég csak a történelmi belvárosban barangolnunk egy nagyot.
  2. Ha a Zsolnay család múltjára és épített örökségére vagyunk kíváncsiak, látogassunk el a Zsolnay Negyedbe és fedezzük fel az eozin titkát.
  3. Ha a mediterrán életérzésbe szeretnénk belekóstolni, a belvárosban számos különleges gasztro élményben lehet részünk nappal vagy akár este, mellette pedig felfedezhetjük a város számos értékét.
  4. Ha a „leg”-eket szeretnénk kimaxolni, látogassunk el az ország legmagasabb épületébe, a legszerelmesebb helyére vagy menjünk végig a legkisebbeknek megkomponált híres útvonalon Hopplával.
  5. Ha a természetbe vágyunk, a Mecsek megannyi kiránduló- és túraútvonalat rejt!

+1   Ha befogadtuk a város értékeit, számos esemény vár ránk a forró nyári napokon.

Forrás:

Ahogy tavaly is, úgy idén is kapunk pécsi látogatásunk során egy „útlevelet”, amiben helyi szolgáltatók kedvezményes ajánlatait találjuk. Amennyiben ebben az „útlevélben” összegyűjtünk 3 pecsétet a megjelölt helyek valamelyikén, akkor garantált ajándékot kaphatunk a Tourinform irodában, illetve nyereményjátékon is részt vehetünk.

Programajánló:

Múzeum Utca Plusz
2021. július 1-4.

Kodály Aperitif
2021. augusztus 18-22.

Zsolnay Fényfesztivál
2021. szeptember 30 – október 3.


Mindez, és még több jelenti azt, amit Pécs képvisel: a kulturális sokszínűséget, a helyi ínyencségek felvonultatását, a legizgalmasabb szabadidős lehetőségeket. Ne hagyjuk ki idén Pécset!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek