A Budapest Borfesztivál szeptember 5-8. között várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat. Európa legszebb borfesztiválját gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
Ezerízű gasztronómia és sokszínű zenei felhozatal a Budapest Borfesztiválon
Ahogy a bor nélkülözhetetlen része a gasztronómiának, úgy Borfesztivál sincs változatos kulináris élvezetek nélkül. Ismét üdvözölhetjük az elmúlt évek nagy sikersztoriját bemutató, kizárólag olasz alapanyagokból dolgozó PizzaMe-t, a szarvasgombákkal és más különleges erdei gombákkal bűvölő Terra Tuffola-t, valamint önálló standon jelenik meg a legendás litván érlelt sajt, a Dziugas. Természetesen nem ez lesz az egyetlen prémium sajt a fesztiválon, hiszen a Szega Market is elhozza a legjobb magyar sajtokat. Kemencében sütött ételekkel, extra feltétekkel készül a Szittya Pita Kenyérlángosozó és a Szittya Buci (helyben gyúrt és kemencében sütött bucik többféle ízletes hússal és hozzávalóval megrakva). Idén új választékkal készül a SPAR Grillterasz grillsajttállal, magyaros karaj tállal, házias bio szörpökkel érkezik. A gourmet különlegességek szerelmeseinek idén a Füst és Buborék egri alapanyagokból és vadkovásszal készít különlegességeket, a Gléda vendéglő modern köntösbe öltöztetett magyaros ételekkel készül. A nagy sikerre való tekintettel idén sem maradhatnak el az Ami Burger magas minőséget képviselő kézműves burgerei. A minőségi borkorcsolyákról a Snock prémium sajtos snackjei és a Kanálka kézzel készült chutney-jai, zöldségkrémjei gondoskodnak. Édes és sós, húsokkal is töltött rétesekkel érkezik az Antik Rétes, valamint izgalmas meglepetésekkel készül Szabó Péter osztriga sommelier is. A prémium kávéról a Julius Meinl és a Fresh Corner, az édes pillanatokról a Gerbeaud cukrászda, a Vitéz Kürtős és a Bolka Bonbon gondoskodnak.
Az Országkonyha (XXL Catering) jóvoltából Huszár Krisztián chef különleges, elsősorban kovásszal készült ételekkel készül és amit szintén ne felejtsünk el megkóstolni: az Agrár Marketing Centrum ismert Kapj rá! kampány keretén belül kínált halas falatkáit!
Nagyszerű művészek, előadók készülnek az idei Borfesztiválra, hogy több helyszínen és színpadon szórakoztassák a közérdeműt. Egy kis ízelítő a színes programkavalkádból: első nap többek között fellép a feltörekvő együttes, Dánielfy Gerő és az Utazók, akik sokféle stílusban játszott zenéjükkel szeretnék az embereket egy pillanatra megállítani, megfogni. Az est fénypontja a Kiscsillag koncertje lesz, a tervek szerint Lovasi András idén egy meglepetés vendéggel készül. Pénteken a klasszikuszenei Cziffra Fesztivál fellépői hoznak az egykori zongoraművész, Cziffra György által képviselt, műfajilag nyitott és rendkívül izgalmas műsort. Az idei Kamara Virtuózok döntőse, Sárközy Lajos és zenekara arról ismert leginkább, hogy klasszikus stílusban is tudnak virtuózan játszani, amit a Borfesztiválon is meg fognak mutatni. Szombaton a Magyar Jazz Szövetség jóvoltából egy igazi Jazz Vágtán vehetünk részt, együtt zenél mindenki, aki számít: Dés László, Szakcsi Lakatos Béla, Deseő Csaba, Oláh Kálmán, Balázs Elemér, Egri János, Kőszegi Imre, Berki Tamás, Fekete - Kovács Kornél, Gőz László. A vasárnap idén is a népzenéről szól, lesz Szüreti Felvonulás, a Borfesztivál műsorát este az ethon-beat zenét játszó Aurevoir zenekar zárja.