A Madagaszkár pingvinjei Debrecenben laknak!

A Madagaszkár pingvinjei Debrecenben laknak!

A 9gag mémgyárában bizonyítékra bukkantunk, miszerint a Madagaszkár pingvinjei köztünk élnek – egészen konkrétan a debreceni állatkertben. A debreceni Nagyerdőben található állatpark pápaszemes pingvinjei közül négyen elválaszthatatlanok, ebéd után mindig együtt sétálnak (és nyilvánvalóan valamilyen szuperfontos akción törik a fejüket).

Fotó: 9gag.com

 Az állatkert honlapja szerint egyébként nagyon finnyás csapatról van szó: kizárólag nyers heringet esznek, ráadásul van néhány kedvencük a gondozók között, és csak tőlük hajlandóak elfogadni a felkínált táplálékot.

A Debreceni Állatkertben 2008 óta élnek pápaszemes pingvinek. Ekkor készült el ugyanis felújított lakhelyük, mely eredetileg nílusi-és törpe vízilovak számára épült. Az alapító, 18 fős csapat az állatkert megnyitásának ötvenedik évfordulójára érkezett. A hazai vidéki állatkertek közül elsőként itt került bemutatásra és szaporításra ez a pingvinfaj. Az akkor érkezett, fiatal egyedekből álló csapat tagjai mára teljesen felnőttek, és rendszeresen szaporodnak Debrecenben. Ezidáig kilenc pingvinfióka kelt ki nálunk a tojásból. A két legfiatalabb utód, Ambrózia és Delila 2014 decemberében született – olvasható az állatkert honlapján.

Címlap: Commquarium/Wikipedia

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek