Egyhónapos makicsemete Nyíregyházán

Egyhónapos makicsemete Nyíregyházán

Ritka félmajom, sárgaszakállas maki született a Nyíregyházi Állatparkban áprilisban.

Az országban csak itt élő tenyészcsapat igen eredményes, hiszen minden évben születik utód. A kicsivel már 8 tagot számlál a különleges makicsapat.

A kölyök 130 napi vemhesség után született, s születése pillanatától anyjába kapaszkodva "közlekedik" a tágas kifutóban. Még anyatejjel táplálkozik, de már ismerkedik a szilárd takarmányfélékkel is, ami zöldségekből, gyümölcsökből és levelekből áll.

Az egyhónapos apróságot az állatpark vendégei testközelből is láthatják, hiszen ez a csapat is a makierdőben él, ahol a látogatók a fákon üldögélő állatok között sétálhatnak.

 

A sárgaszakállas maki
A sárgaszakállas makik a barna makik családjába tartoznak, és ott külön alfajt képviselnek. Latin nevük (Lemur fulvus mayottensis) sok mindent takar, így a mayottensis kifejezés arra utal, hogy természetes élőhelyük Madagaszkártól mintegy 400 kilométerre Majotte-szigetén található. Gyűjtőnevük, a Lemur pedig a lemures (szellemek) szóból származik, mivel az egykori, első európai felfedezők szellemeknek hitték őket és a többi maki félét, a lombok sötétjében ugyanis csak a kiáltásukat hallották és rikító sárga szemüket látták.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek