A sajtkészítés hagyományai régre nyúlnak vissza Svájc zöldellő alpesi tájain: a mai is használt módszer a 15. századból eredFotó: La Fromagerie
2/10
A gyógynövényekben gazdag réteknek és a hűs, hegyi patakoknak hála a tehenek kiváló minőségű tejet termelnekFotó: dandej / Indafotó
3/10
Ha a tehén jó minőségű terményeket kap, az a tejen és a feldolgozott terméken is érződik.Fotó: Nathan Fertig / Unsplash
4/10
A hegyi tejüzemek nagy része kis volumenen működikFotó: ravas51 / flickr
5/10
A sajtkészítők elkötelezetten dolgoznak, hogy a hagyományok szem előtt tartásával mindig hozzák az elvárt minőségetFotó: Jonathan Irish / Getty Images Hungary
6/10
A sajtkészítés fortélyait nem könnyű megtanulni, de akár mi is beleshetünk a színfalak mögéFotó: Dea / A. Vergani / Getty Images Hungary
7/10
Az emmentáli lyukas sajtja a sváci sajtok királyaFotó: Dea / A. Vergani / Getty Images Hungary
8/10
Bármikor, bárhol fogyaszthatjuk a sajtokat, de ha különlegességre vágynak, próbálják ki a fondütFotó: Rene Johnston / Getty Images Hungary
9/10
A fondü mellett a raclette is népszerű: ilyenkor általában főtt krumplival fogyasztják a sajtokat, de kísérletezhetnek isFotó: Dea / Prima Press / Getty Images Hungary
10/10
Így néz ki egy raclette-főzőlapFotó: Bernard weilp66 Daniel or Laur / Getty Images Hungary