A séf, René Redzepi korszakalkotó elgondolással új hagyományokat teremt, amelynek globális hatása lehetFotó: Lisa Maree Williams / Getty Images Hungary
2/14
Koppenhágában mindig jókat ehet az ember: finom utcakaják és csúcskategóriás helyek váltogatják egymástFotó: John Anes / flickr
3/14
A halászat mindegyik skandináv országban nagy népszerűségnek örvendFotó: visiticeland.com
4/14
Az erdőben mindenki gyereknek érezheti magát keresgélés közbenFotó: Kristiina Kontoniemi / imagebank.sweden.se
5/14
A svéd piacokon is minden a frisseségtől illatozikFotó: Tuukka Ervasti / imagebank.sweden.se
6/14
A noma beírta magát a dán történelemkönyvekbe a helyi alapanyagok iránti hűségévelFotó: Mark Milstein / Northfoto
7/14
Fiskars falujában megrendezik a Slow Food FesztiváltFotó: www.visitsouthcoastfinland.fi
8/14
Piaci hangulat OslóbanFotó: Karsai Roni
9/14
A finnek minden ember joga szerint akár halászhatunk is az erdőkbenFotó: Andrey Trusov / Unsplash
10/14
A dánok nagyon szeretik az almátFotó: Helen H. Richardson / Getty Images Hungary
11/14
A svédek az egyik legnagyobb kávéfogyasztók a világonFotó: Nicho Södling / visitsweden.com
12/14
A fika hagyománya összehozza az embereketFotó: Padurariu Alexandru / Unsplash
13/14
A rohasztott hering amennyire büdös, annyira finomFotó: visitsweden.com
14/14
Ennyire édesszájúak a svédek: 2010-es adatok szerint egy átlagos svéd 316 fahájas csigának megfelelő péksüteményt fal fel évente, és ennek a kalóriahegynek minden sportosságuk ellenére csak töredékét égetik elFotó: Sweden.se