Lessen be a világ legdrágább hotelszobáiba

Tizenkilenc millió forintból vásárolhatunk mondjuk magunknak egy átlagos budapesti lakást, vagy egyetlen éjszakára kivehetjük a világ legdrágább elnöki lakosztályát Genfben. De a világ tizedik legdrágább hotelszobájáért is egy átlagember éves fizetésének többszörösét kell kiperkálni éjszakánként.

Bemutatjuk a listát, melyre épphogy rákeült az a mauritiusi villa, melyért éjszakánként hatmillió nyolcszázezer forintot kell kifizetni. A St. Regis Mauritius Resortban egyébként határozottan paradicsomi állapotok uralkodnak, napozóteraszán enyhe szellő lengeti a pálmafák leveleit, libbenti a hófehér drapériákat. A legdrágább lakosztályhoz pedig ötfős személyzet és négy privát medence jár.

A lista kilencedik helyén a franciás elegancia fellegvára, a legendás Four Seasons Hotel George V került, itt potom hétmillió forintba kerül egyetlen éjszaka az elnöki lakosztályban. Cserébe parádés erkélyt kapunk kilátással az Eiffel-toronyra és 24 órás non-stop kiszolgálást. A nyolcadik helyezett szardíniai Hotel Cala di Volpe a rusztikus stílus rajongóinak fog tetszeni, itt a legdrágább szoba hétmillió-nyolcszázezer forintba kerül éjszakánként, privát medence, edzőterem és elképesztő panoráma jár hozzá.

 A hetedik helyezett, Abu-Dzabiban található St. Regis Saadiyat Island Resort legdrágább lakosztálya két szintet foglal el, saját medence és komornyik is jár a nyolcmilliós szobaárért. De ugyanennyiért választhatjuk a New York-i St. Regis elnöki lakosztályát is, itt antik könyvtárszobával, elegáns étkezővel és dizájnos nappalival kényeztetnek. Az ötödik helyezett híres-hírhedt Sky Villa kicsit több mint kilencmillióért lehet a miénk a Las Vegas-i Palms Casino Resortban. A három tévével, masszázsszobával és kandallóval felszerelt szobába privát lifttel juthatunk fel, esténként pedig playboynyuszis medencéből bámulhatjuk a kivilágított várost.

Az indiai Dzsaipurban található Raj Palace Hotel Shahi Mahal Suite elnevezésű lakosztálya tízmillió-háromszázezer forintba fáj éjszakánként, viszont uralkodónak kijáró kényeztetést kapunk érte könyvtárral, medencével, komornyikkal. De ugyanennyibe kerül a Ty Warner Penthouse Suite is a New York-i Four Seasonsben. Itt csodás kilátás, beltéri vízesés, zongora és Rolls Royce a hozzá tartozó sofőrrel jár a szoba mellé.

A dobogó második helyén egy francia hotelt, a Grand Hyatt Cannest találjuk. Itt négy szobát és jakuzzis panorámateraszt kapunk a pénzünkért, ami nem kevés: tizenegymillió-nyolcszázezer forintot kell kiperkálnunk egy éjszakára. A világ legdrágább hotelszobáját pedig Svájcban, a Genfi-tó partján, Genfben kell keresnünk. A Hotel President Wilson csúcs lakosztálya tizenkilenc millió forintért lehet a miénk éjszakánként. Tizenkét szoba, ugyanennyi márvány fürdőszoba, és egy zseniális panorámaterasz tartozik a Royal Penthouse Suite-hoz.

Ilyen kilátás jár a világ legdrágább lakosztályához
Galéria: A világ legdrágább hotelszobája
Fotó: Hotelscombined

A mi szívünkhöz a Grand Hyatt Cannes áll legközelebb panorámás jakuzzis erkélye miatt, de akkor sem sértődnénk meg, ha a párizsi Four Seasons Hotel George V-ben tölthetnénk el egy éjszakát. Önnek melyik lett a kedvence?

Önt is lázba hozták a luxushotelek?
Böngéssze az utazási ajánlatokat! Egy magyar nyelven is elérhető oldal, a HotelsCombined például egy olyan hotelár-összehasonlító szolgáltatás, melynek segítségével a felhasználók a legjobb utazási ajánlatok közül egyetlen kereséssel a legolcsóbbat találhatják meg. A keresőszolgáltatás több száz utazási oldal árait hasonlítja össze, így a felhasználók akár 80 százalékos kedvezményhez is juthatnak. A weboldal segítségével a felhasználók világszerte 120 000 helység több mint 800 000 szállodájának árai közül válogathatnak. A HotelsCombined ingyenes mobilalkalmazásai iPhone-ra és iPadre, valamint Androidra is letölthetők. (x)

 Cikkünk megjelenését a Hotelscombined támogatta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek