Utazás kisgyerekkel - Ez az 5 legbiztonságosabb úti cél

Ha felmerül az utazás kisgyerekkel, a biztonság a fő szempont. De melyek a világ legbiztonságosabb úti céljai? Mutatjuk a listát a világ legbiztonságosabb országairól, valamint nemzetközi utazásbiztonsági tippeket és ötleteket adunk a családbarát tevékenységekhez.

Az utazás kisgyerekkel nem lehetetlen, 5 úti célt is ajánlunk - illusztrációForrás: Shutterstock/ PeopleImages.com - Yuri A

Utazás kisgyerekkel – Mutatjuk az 5 legbiztonságosabb úti célt

Az utazás kisgyerekkel egyáltalán nem ördögtől való, nem kell lemondanunk az élményekről, amelyek a gyermek fejlődésének is jót tesznek. Ám valóban nem mindegy, hogy hová készülünk, el tudjuk-e foglalni a gyermekünket, miközben biztonságban is tudjuk.

1. FINNORSZÁG

Ez az északi ország vezeti a „Biztonság" indexet a WEF utazási és turizmus versenyképességi jelentésében, és a 15. helyen áll az IEP globális békeindexében. A nyüzsgő városok és a gyönyörű tájak felfedezése közben amiatt kell csak aggódnod, hogy mennyi élmény fér bele egyetlen utazásba!

Gyermekeid télen biztosan találkozni akarnak majd a Mikulással, de nyáron is rengeteg gyerekbarát tevékenység vár rájuk.

Akár nyáron is meglátogathatjátok a MikulástForrás: santaclausvillage.info/

2. EGYESÜLT ARAB EMÍRSÉGEK

Bár a legtöbben instabil kormányokat képzelnek el, ha a Közel-Keletre gondolnak, az Egyesült Arab Emírségek a 2. helyen állnak a „Biztonság" tekintetében a WEF utazási és turisztikai versenyképességi jelentésében. Ez az úti cél az építészeti bravúrok, kalandparkok, éttermek, szórakoztató műsorok, állatkertek és a hullámzó dűnék keverékét ígéri, amely garantáltan lenyűgözi a legkisebb utazókat is.

Az Egyesült Arab Emírségek nagyon biztonságos ország. Viszont viselj szerény ruhát – bár az Egyesült Arab Emírségek modern ország, de muszlim ország, ezért a vállat fedő felsőt, és térdig érő szoknyát tegyél a bőröndbe.

Tökéletes csaáldi program lehet a tevékkel fürdés az Egyesült Arab Emírségekben, Rász el-HaimábanForrás: AVIAREPS Magyarország Turisztikai Ügynökség

3. IZLAND

Nem meglepő, hogy Izland a lista élén áll. Ebben az országban „ az izlandiak akkor érzik biztonságban érzik magukat, ha szabadon barangolhatnak a gyermekeik és ez így is van. Így biztos lehetsz benne, hogy Izland az egyik legbiztonságosabb utazási célpont, valamint nagyszerű úti cél gyermekeid számára. Sőt, ez a sziget (amely a Globális Béke Index 1. helyén is áll) a természet szerelmeseinek álma, természeti látnivalókkal és élményekkel vár.

Blue Lagoon Izland egyik leghíresebb fürdője, ahová gyermekkel is lehet menniForrás: Shutterstock

4. OMÁN

Akárcsak az Egyesült Arab Emírségek, Omán is az Arab-félszigeten található, amelyet az utazók gyakran nem tartanak biztonságosnak tartanak a szomszédos országok (Jemen és Szaúd-Arábia) miatt. De szem előtt tartva az Egyesült Államok külügyminisztériumának a biztonságról és védelemről szóló megjegyzéseit, Omán egy családbarát oázis a félszigeten, meleg vizeivel és homokos sivatagjaival, amelyek kalandokkal teli családi nyaralást tesznek lehetővé.

Omán is családbarát országForrás: Shutterstock/Lukas Bischoff Photograph

5. HONGKONG

A WEF Travel and Tourism Competitiveness Report szerint Hongkong a világ ötödik legbiztonságosabb országa. Az üzleti utazók körében általánosan népszerű nemzetközi város Hong Kong számos gyerekbarát látnivalóval rendelkezik. Számos vidámparkkal, köztük Hongkong Disneyland-del vár titeket, így ez az ázsiai úti cél a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt tetszeni fog.

"Hongkong egy fantasztikus családi üdülési célpont. A Hongkongban való biztonságra vonatkozó tanácsom hasonló ahhoz a tanácshoz, amelyet bármely nagyvárosba utazó családoknak adnék. A járdák és az átkelőhelyek zsúfoltak lehetnek, ezért különösen fontos, hogy betartsuk, hogy a gyerekek ne vándoroljanak túl messzire előre vagy mögöttünk.

A taxikhoz a családoknak érdemes magukkal vinni egy kis ülésmagasítót, vagy választhatják az MTR vonatokat és a gyaloglást. Nagyon szeretem az ideiglenes személyazonosító karkötőket vagy tetoválásokat is, amelyek lehetővé teszik a szülők számára, hogy elszakadás esetén megadhassák az elérhetőségeiket. Én a szállodainformációkat is felteszem oda" – mondja Katie Dillon, a La Jolla Mom luxusutazási blog szerzője.

A Jégvarázs birodalom a hongkongi DisneylandbenForrás: Facebook/Hong Kong Disneyland/Graham Uden

 

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek