Jövőre új fedett vidámpark nyílik Európában, hatalmas kastéllyal és óriási hullámvasúttal

Jó hír a vidámparkok szerelmeseinek, ugyanis jövőre egy új fedett vidámpark nyílik meg Európában. Többek között hatalmas kastéllyal, folyóval és óriási családi hullámvasúttal várják majd a látogatókat.

Jövőre új vidámpark nyílik Európában, Hollandia végleg vidámpark nagyhatalommá válik - illusztrációForrás: Shutterstock/ Peeradontax

Jövőre új vidámpark nyílik Európában

A hollandiai Groenlóban található Bommelwereld jövőre nyílik meg. Az először 2022-ben bejelentett 9.000 négyzetméteres vidámpark egy új helyen, a Bommelstein nevű kastély területén kap helyet.

A vidámpark a Marveld Recreatie üdülőpark és Jora Vision tervező együttműködéseként jön létre.
Maarten Toonder holland karikaturista könyveinek szereplői alapján 20 látványosság található benne.
Az egyik fő túra a Bulder Baan családi hullámvasút lesz, egy 257 méter hosszú hullámvasút, amely akár a 45 km/órás sebességet is elérheti.A Razende Rommel nevű mini flume is belekerül, a sötét lovaglás négy méteres magasságot ér el.
További látnivalók közé tartozik a Daverend Draken Spektakel nevű mini jet-út, valamint a lengőkör és a kikötő témájú izgalmas terület.

Sjors van Roosmalen, a Jora Vision kreatív igazgatója szerint „nagyon különleges" lesz a vidámpark, amelyet a nulláról építenek fel Hollandiában.

„Ezért rendkívül szórakoztató megmutatni, hogyan jutottunk el a rajzasztaltól a tematikus környezetig, és felfedni a rendkívüli látványosságok sorát."
Peter van der Schans, az IAAPA EMEA ügyvezető igazgatója és alelnöke hozzátette: Hollandia egyike azon országoknak, ahol a legnagyobb a tematikus parkok, vidámparkok és fesztiválok sűrűsége. Ezért ritka, hogy egy teljesen új vidámpark épüljön."A hivatalos nyitás dátumát, valamint a jegyárakat még nem erősítették meg.

Nem messze lesz Hollandia leghíresebb vidámparkjától, az Eftelingtől

Groenlo kevesebb mint két órás autóútra van Amszterdamtól és körülbelül két óra távolságra Eindhoventől, ami Hollandia egyik leghíresebb vidámparkja, az Efteling közelében található.

A Disneyland is hasonló, de a holland tematikus parkban olyan mesehősök „laknak", mint például Hamupipőke és Tom Thumb.

Az Efteling először 1952-ben nyílt meg, és Európa egyik legjobb vidámparkjaként tartják számon a németországi Europa Park és a párizsi Disneyland mellett – írja a The Sun.

A Budapesti Vidám Park a budapesti Városligetben működött 1950. május 22-től 2013. szeptember 30-ig. Azóta a magyar fővárosban nincs vidámpark. Ha a magyarok vidámparkba akarnak menni, legközelebb Bécsben találnak, ahol a Práter több mint 250 attrakcióval gondoskodik a felhőtlen kikapcsolódásról.

Ha kíváncsi vagy, milyen látványosságok várnak a híres hollandiai Eftelingben, nézz bele az alábbi videóba:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek