Ezek az ingyenes programok várnak rád októberben Budapesten

Szereted az ősz hangulatát, imádsz ilyenkor kimozdulni, de nem szeretnél sokat költeni rá? Akkor jó hírünk van: sok-sok ingyenes program közül választhatsz Budapesten októberben, amik nem csak költséghatékonyak, de izgalmasak is. Tarts velünk!

Szuper ingyenes programok várnak októberben Budapesten!Forrás: Shutterstock

Ingyenes programok Budapesten: BKK, sétahajózás a Dunán

A Budapesti Közlekedési Központ időszakosan ingyenes hajószolgáltatást kínál a Dunán. Ez nem csak egy közlekedési lehetőség, hanem egy remek alkalom arra is, hogy a város legismertebb nevezetességeit egy új szemszögből fedezzük fel, emellett nagyon hangulatos is egyben. Egy délutáni programnak, akár gyerekkel is tökéletes lehet.

Az ingyenes napok időpontjairól a BKK oldalán tudtok tájékozódni! 

A dunai hajókázás jó program lehet - illusztrációForrás: BKK

Kiskertpiac Budapesten - Október 6.

Ha szereted a kézműves termékeket, október hatodikán a Kiskertpiacot mindenképp érdemes meglátogatnod. Ez az esemény a Mad Garden Budában kerül megrendezésre, ahol helyi termelők és alkotók kínálják portékáikat. Friss terményeket, egyedi kézműves árukat találhatsz itt, mindezt egy kellemes közösségi élmény részeként. Ez biztos meghozza az őszi hangulatodat!

Art Market Budapest – Kortárs művészeti vásár (október 19-22.)

Az Art Market Budapest Közép-Európa legnagyobb kortárs művészeti vására, amely 2024-ben ismét a Bálnában kerül megrendezésre. A rendezvény a világ minden tájáról érkező több, mint 100 kiállító munkáit mutatja be.

A látogatók ingyen megtekinthetik a legfrissebb művészeti trendeket, beleértve festményeket, szobrokat és fotóművészeti alkotásokat. Emellett különleges művészeti beszélgetéseken és interaktív programokon is részt lehet venni. Ha érdekel a kortárs művészet, ez az esemény kötelező!

Art Market BudapestForrás: Art Market Budapest/Facebook

Kéktúrázás Napja – Közösségi, ingyenes túra az Országos Kéktúra útvonalain Budapest környékén (október 12.)

Ha inkább a természetbe vágysz, a Kéktúrázás Napja a tökéletes program számodra. Ezen a napon az Országos Kéktúra különböző szakaszain túrázhatsz, vezetett túracsoportokkal csatlakozhatsz a közösségi kiránduláshoz. Az esemény célja, hogy népszerűsítse Magyarország legszebb túraútvonalait, és megismertesse az emberekkel a természet szépségeit.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges, mivel a túrák népszerűsége miatt a helyek korlátozottak.

Kilátás a Kéktúra útvonalárólForrás: Horvabe / CC BY-SA 3.0

Nép-Szín-Ház Járdafesztivál – Zenei és gasztronómiai élmények Budapesten (október 5-6.)

A Népszínház utcai Járdafesztivál egy rendhagyó közösségi esemény, amely 2024 októberében is megrendezésre kerül. Az ingyenes fesztivál különböző zenei fellépéseket, gasztronómiai standokat és civil programokat kínál az érdeklődőknek. Az underground hangulatú fesztivál mindig jókedvű és barátságos közösségi élményt nyújt. Jót ehetsz, jót ihatsz és ami a legfontosabb: jót mulathatsz!

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek