Ezek a legjobb vadasparkok Magyarországon, ahol állatsimogató is van

A kicsik és a nagyok is imádják az állatokat, így kiváló program lehet a családnak, ha ellátogatunk egy állatsimogatóba. Etethetjük, simogathatjuk és megcsodálhatjuk őket, legyenek azok háztáji vagy egzotikus állatok: ezek a legjobb vadasparkok Magyarországon, ahol állatsimogató is van. 

Ezek a legjobb vadasparkok Magyarországon, ahol állatsimogató is van, például a Richter Safari Park zsiráfjai örömmel veszik el az emberek kezéből a zoo csemegétForrás: Richter Safari Park hivatalos oldala

Ezek a legjobb vadasparkok Magyarországon, ahol állatsimogató is van

Vadvirág Major

A szigetbecsei állatpark őshonos ritka magyar fajoknak és egzotikus állatoknak ad otthont. Több mint 30 különböző fajtával találkozhatunk, többségüket megsimogathatjuk és etethetjük is. A Csepel-sziget szívében vannak például papagájok, emuk, egy egész lámacsalád, kenguru, teknősök és törpemalac is. A gyerekek sétalovagláson is részt vehetnek, de a mini vidámparkot is kipróbálhatják.

Cím: Szigetbecse, Strand u. 831/15
vadviragelmenybirtok.hu/major/

Richter Safari Park

Itthon is kipróbálhatjuk kicsiben, milyen lenne részt venni egy afrikai szavanna túrán. Nagykőrösön található Magyarország egyetlen autós szafari parkja. A hatalmas területen autóval mehetünk végig a kijelölt útvonalon, miközben a lehúzott kocsi ablakán keresztül tevék, zsiráfok hajolnak be, elefántok dugják ormányukat az autóba.

Rajtuk kívül vannak még zebrák, emuk, struccok, óriáskenguruk, tigrisek, oroszlánok és minden más, ami egy igazi safari élményhez kell. A parknak van állatsimogató része is, itt például szurikátával, őzikével, pónilóval, alpakával is találkozhatunk. A parknak van egy vidámpark része is.

Cím: Nagykőrös, Pótharaszti út
safaripark.hu

Ilyen közelről máshol nem nézhetsz egy nagymacska szemébe Magyarországon, csak a Richter Safari Park nyújt rá lehetőségetForrás: Richter Safari Park hivatalos oldala

Veresegyházi Medveotthon

Ez Közép-Európa egyetlen medveotthona, ami a Veresegyházi önkormányzat és az Állatvédő Világszervezet összefogásával kelt életre. Öt és fél hektáron laknak medvék és farkasok, amik a világ minden tájáról érkezne ide.

A már állatkertnek minősített medveotthon az ország harmadik leglátogatottabb helye ebben a műfajban. Mézzel etethetjük a mackókat és tehetünk egy hatalmas sétát a parkban. Érdekes lehet megfigyelni a madárvilágot is.

Cím: 2112. Veresegyház, Patak u. 50/A
medveotthon.hu

A medvéket természetes közegükben figyelhetjük meg a Veresegyházi MedveotthonbanForrás: medveotthon.hu

MancsRanch

A Pécsen található MancsRanch állatkert és állatotthon egyben. Simogathatunk alpakákat, kutyákat és kecskéket, de várnak minket kenguruk, kacsák, törpemalacok és ormányos medvék is. A látogatás előtt mindenképpen oda kell telefonálnunk, mert egyszerre csak kisebb csoportokat fogadnak, hogy ne legyen tumultus és mindenki ki tudja élvezni az állatokkal töltött időt. Az ár tartalmazza a belépőjegyet, az állateledelt és egy fotósorozatot. Virtuális örökbefogadásra is van lehetőség.

Cím: Pécs, Uzdóc u. 7.
allatisuli.hu

 MagánZOO

Felsőlajoson, 20 hektáron fekszik ez a csodálatos magánállatkert. Az itt élő állatokat hatalmas kifutókon tartják, ahol bőven akad helyük a mozgásra. A park tele van fákkal, így árnyékban sétálhatjuk be a MagánZOO látványosságait. Több száz egzotikus állatnak adnak otthont, akiket akár „örökbe is fogadhatunk", ezzel támogatva az állatkertet. Egy egész napot is eltölthetünk itt családdal, barátokkal, ráadásul díjmentesen igénybe vehetjük a bográcsozó és grillező helyeket.

Cím: Felsőlajos, Benei dűlő
maganzoo.hu

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek