Így spóroljunk a nyaralás költségein - Az apartman előnyei

Ha nem szeretnénk az üdülésre fordított pénzünk nagy részét szállásra költeni, mutatjuk, hogyan spóroljunk a nyaralás költségein: az apartman számtalan előnnyel bír, érdemes megfontolni a szálláskereséskor, hogy szálloda helyett egy házat béreljünk.

Mutatjuk, hogyan spóroljunk a nyaralás költségein, és mik az apartman előnyei - illusztrációForrás: Shutterstock/C Lucky Business


Az apartman előnyei:

Kényelmesen elférünk

A családok számára sokszor jobb lehetőség az apartman, hiszen kevés szállodában tudnak kényelmesen elhelyezni egy szobában négy-hat fős társaságot. Az apartman esetén nincs ilyen probléma, a két személyes pároktól a nagy létszámú családokig mindenkinek jut hely egy épületben.

Felveszi a versenyt

A szállás felszereltsége különösen fontos, főleg, ha gyermekekkel érkezünk és ha főzni is szeretnénk, ezért már a foglalás előtt nézzük meg, milyen eszközök, bútorok találhatóak a szálláson. Sok helyen ma már a szobák berendezése, kialakítása felveszi a versenyt a szállodák színvonalával.

Előnye a szabadság

Míg a hotelben figyelnünk kell arra, hogy ne zavarjuk más vendégek pihenését, addig az apartmanban nincsenek idegenek a szomszéd szobában, nem kell másokra tekintettel lennünk, és a mi pihenésünk is zavartalan lesz.

Így még kevesebbe kerül

Baráti társaságoknak is ideális, nem csak a költségek megosztása miatt, de kevésbé kell tartaniuk attól, hogy az estébe nyúló bulizással, hangoskodással közvetlenül zavarják a többi vendéget.

Valamit valamiért

Olcsóbb, mint a szálloda, mivel többnyire nem tartalmaz ellátást, így tökéletes megoldás, ha nem szeretnénk plusz költséget fizetni az étkezésért. Ha mégis étteremben vacsoráznánk, a legtöbb szálláshely közelében számos étterem található, de több helyen lehetőség van felár ellenében reggeli vagy félpanziós ellátás igénybevételére.

Legyünk a magunk urai

Amíg a szállodában kötött időpontokban étkezhetünk, az apartmanban akkor főzhetünk, amikor kedvünk tartja. Ha a házhoz terasz is tartozik, akkor nincs kellemesebb, mint jó időben az árnyas teraszon elfogyasztani az ebédet.

Fürdőzni vágyóknak

Apartmanban lakva sem kell lemondani a fürdőzésről. Számos olyan belföldi szállodai komplexummal egybekötött szálláshely létezik, ahol igénybe vehetjük a szálloda wellness szolgáltatásait is, de találhatunk saját medencével rendelkező helyeket is.

Közösségi élmény lehet

A legtöbb apartman csendes környezetben helyezkedik el, ahol jó időben egy napágyra kifekve is élvezhetjük a napsütést, a kertben pedig bográcsozási és grillezési lehetőség teszi hangulatosabbá a pihenést.

Védett helyen

A parkolás miatt sem kell aggódnunk, hiszen általában a személygépkocsinkat az apartmanok közelében, biztonságos parkolóban hagyhatjuk a nyaralás alatt, mindezt az esetek többségében a szállás árában, külön költségek nélkül biztosítják számunkra.

Szilvásvárad kedvelt magyarországi úti cél, ahol számtalan apartman várja a kikapcsolódni vágyókat. Nézd meg az alábbi videóban a legszebb tájait:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek