Hova menjünk strandolni?

A legtöbb családnak megvan a lakóhelye közelében a jól bevált vizes helye, ahol kánikula idején enyhülést keres. Ám léteznek olyan fürdőhelyek, amelyekért érdemes akár többet is utazni. Körülnéztünk, idén nyáron melyek a legvonzóbb strandok az országban.

Hová menjünk strandolni? Van pár tippünk - illusztrációForrás: Shutterstock/ Vera Petrunina

Többgenerációs családdal strandolni

Aquaticum Debrecen

Akár egy rövidebb nyaralást is érdemes szervezni a hatalmas komplexum apropóján Debrecenbe, hogy unokáktól a nagyszülőkig a család minden tagja élvezhesse a hullám- és sodrómedencét, a léghajós-ágyús kalóztanyát, a spray-parkot, a teqball- és a lábtengó pályát, a feketelyuk- és az UFO-csúszdát vagy a gyógy- és relaxációs medencéket. Az attrakciók sora még hosszan folytatódik, az egyik legfőbb érdekesség a különleges központi épület, amelynek felső szintjén, 12 m magasan, egy áttetsző aljú medencét alakítottak ki.

Nyitva: mindennap 7 és 19 vagy 20 óra között (időjárásfüggő).

Kutyával strandolni

Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

Végre egy újabb hely, ahol a gazdik és az ebek együtt kapcsolódhatnak ki! A kutyákra a parton sok árnyék és játszótér, a büfében jutalomfalatok, a vízben pedig önfeledt (és legális) fürdőzés vár. A gazdik a Masni Piknikkertben helyi termelők finomságait is megkóstolhatják, kedvükre forgathatják a strandkönyvtár olvasnivalóit, és örömmel figyelhetik, ahogy kedvencük élvezi a strandolást.

Nyitva: szeptember 15-ig mindennap 10 és18 óra között.

Kutyával is lehet strandolni - illusztrációForrás: Shutterstock/Kasefoto

Kisgyerekkel, rossz időben is

Zalakarosi fürdő

A családosok egyik kedvenc helye, melynek árnyas fákban bővelkedő strandján többek között csúszdapark, hullámmedence, pancsoló, vizes játszótér, játszóudvar és kids club várja a gyerekekkel érkezőket. Újdonság, hogy idén a Kidness kampány keretében különböző kedvezményeket és ajándékokat biztosítanak a 3–12 éveseknek Zalakaroson és környékén. Az élményfürdőben pedig akkor is számos kaland ígérkezik, ha az időjárás éppen nem kedvező.

Nyitva: mindennap 9 és 19 óra között.

A zalakarosi Fürdő szuper családi program lehet - illusztrációForrás: Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.

Ha a tengerpartra vágysz

Lupa Beach

Idén sokunknak ki kell hagyni a tengerparti nyaralást, de ha nagyon hiányozna a hangulata, akkor Budapest határában rálelhetünk. Homokos part, nyugágyak, napernyők, pálmafák és strandsportpályák gondoskodnak erről. A gyerekeket vízi kalandpark, dodzsem és trambulinpark kényezteti. A Lupa Beach területére este 19 óra után ingyenes a belépés, ilyenkor hetente több alkalommal vízparti vacsoraesteket rendeznek a korzó éttermeiben.

Nyitva: mindennap 9 és 22 óra között.

A Lupa Beach sportprogramokkal is várForrás: lupabeach.com

Ha sportolni is szeretnél

Sarudi KalandPart

Bár a homokos part pihenésre csábít, a Tisza-tó tengerpartjának nevezett élményközpontot elsősorban nem a heverészésre vágyóknak ajánljuk. Többek között Magyarország legnagyobb aquaglide játszótere, trambulinpart, buborékfoci és mászóbázis biztosítja a mozgalmas pillanatokat, a vízen pedig kipróbálhatja a SUP-ot, vagyis az állva evezést, a kishajós vitorlázást és jóformán minden olyan lapáttal vagy motorral hajtott eszközt, ami úszik a vízen.

Nyitva: non-stop

Kedvcsinálóként nézd meg a Lupa Beach hivatalos kisfilmjét:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek